Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (148)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

S okolných komentov mám pocit, že som videl iný film. Keď vidím kombo Woo a Fat pred očami sa mi zjaví Hard-Boiled. S podobnými očakávaniami som pristupoval aj k tomuto filmu a bol som velice nemilo prekvapený. Akcie je na Wooa žalostne málo (aj keď je podarená) a kupodivu ani Fat tú muziku moc netvrdí. Až na dve scény. Veru, na sentimentalitu si radšej pustím nieči iné. A Better Tomorrow nieje nič svetoborné. Je to priemerný akčný film s naozaj strašnou hudbou. 3 hviiezdy s prižmúrenými oboma očami. ()

hefoo 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem inak ako len dať 5*. Proste takto si predstavujem akčný film, John Woo je v tomto doma. Skvelé akčné scény, krv strieka všade, guľky lietajú do všetkých strán, Yun-Fat Chow všetkých vystrieľa na 3 zásobníky nakoniec hrdinky padne ako najlepší priateľ Hoa a brat si na konci filmu uvedomí, že sa správal ako idiot a nechá brata Hoa aby dokončil to čo začal! a zo vztýčenou hlavou nakoniec Ho po vykonanej práci odchádza do väzenia. Žasnem ako vo filme vyjadril tak silné priateľstvo "až za hranice života" medzi Markom (Yun-Fat Chow) a Hoom (Lung Ti). Proste krv, priateľstvo, city a guľky to je ono! Premňa jeden z nejlepších HK akčných filmov čo boli kedy natočené. Bez ostychu 100%. ()

Reklama

Fordzy 

všetky recenzie používateľa

John Woo roztáčí krvavý epos s poetickým příběhem o dvou bratřích, stojících každý na opačné straně zákona. Chow Yun-fat ve vedlejší roli a jeho dvě Beretty sypou olovo v akčních scénách rychlostí kulometu, za doprovodu zpomalovaček, 80s hudby, hodně krve a pověstného Asijského humoru. Tentokrát ubylo akčních scén ve prospěch příběhu. Příznivci Johna Woo budou vrnět blahem. Pro ostatní to bude kýčovitá slátanina. 83% ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Lepší zítřek se mi vůbec nelíbil a měl jsem i chuť film vypnout a podívat se někdy jindy, ale nakonec jsem se přemluvil a dokoukal jsem první část tohoto legendárního akčního snímku. Osobně jsem čekal pořádnou akční jízdu, ale místo toho jsem jen viděl uječené herce kteří navíc mizerně hráli. Sice snímek je dost akční oproti jiným akčním snímkům, ale kdo viděl Killer nebo Hard Boiled tak mi dá za pravdu, že tam bylo akce více a navíc byla i více zábavná. Na druhou stranu i zde jsou přestřelky hodně dobré akorát mi lezly na nervy zpomalené záběry. Nejlepší scéna z celého filmu jsou schované zbraně v květináči. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná dráma od Johna Woo. Má výborný príbeh o trojici mužov, dvoch vplyvných členoch zločineckej organizácie zameranej na výrobu falošných amerických bankoviek a budúcom policajtovi, bratovi jedného z nich, ktorý má s ním skvelý vzťah a všetci sú so svojimi životmi nadmieru spokojní. Ale všetko sa pokazí, keď dôjde k zrade, kvôli čomu mafián skončí vo väzení, jeho priateľ sa stane mrzákom a otec bratov je zavraždený, čo policajt vyčíta práve bratovi a ani po rokoch mu nechce odpustiť. Zatiaľ sa ale ich známy stane šéfom organizácie a začne robiť problémy a tak sa musia všetci konečne zmieriť. So spracovaním som dosť spokojný, síce by som ocenil trochu akčnejšie prevedenie a tých melodramatických momentov možno mohlo byť trochu menej, ale aj toto mi sadlo viac než dobre. Toto nie je žiadny čistokrvný akčný film, takže príbeh nie je len výplňou medzi akčnými scénami, aj sám o sebe je dostatočne zaujímavý, navyše sú tu výborne zvládnuté postavy a vzťahy medzi nimi a nájde sa tu aj plno zaujímavých rozmanitých scén, takže ani zďaleka len tie akčnejšie ladené, ale aj humorné alebo emocionálne a v kombinácii s krátkou dĺžkou si to udržuje dobré tempo a je sa tu skutočne na čo pozerať od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité a s vysokým počtom zabitých. Všetka akcia je dobre zvládnutá, ale najviac predsa len vynikajú tie, ktorých sa zúčastní Chow Yun-Fat a obzvlášť jeho prvá akcia s kvetináčmi je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat, ktorý si ale všetky svoje scény berie pre seba, k tomu sympatické vedľajšie postavy ako Emily Chu alebo Kenneth Tsang, nesklamú ani záporáci a poteší aj pár známych tvárí v miniúlohách, tu sa nedá nič vytknúť. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, občas tu síce cítiť, že John Woo si ešte niečo potrebuje doladiť, ale aj tak je to vysoká kvalita. A páči sa mi aj hudba. Takže na tie najväčšie režisérove klenoty ako Killer aleho Hard Boiled to síce nemá, ale ani na Lepší zajtrajšok nedám dopustiť a páči sa mi aj po opakovanom pozretí. 78% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (20)

  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)

Reklama

Reklama