Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh ženy, obžalovanej z vraždy, ktorej prípad v päťdesiatych rokoch otriasol celým Francúzskom... November 1953. Mladá Pauline Dubuisson je obžalovaná z chladnokrvnej vraždy svojho priateľa Félixa. Kto bola skutočne táto žena, ktorú celé Francúzsko chcelo vidieť za mrežami? Chladnokrvná zlatokopka, emancipovaná slobodná duša, či žena, ktorá konala v zápale vášne? V roku 1960 nakrútil režisér Henri-Georges Clouzot podľa prípadu film Pravda s Brigitte Bardotovou, ktorý sa stal jedným z divácky najúspešnejších francúzskych filmov svojej doby. Aká však bola skutočná pravda o tejto žene? (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Philippe Faucon napísal scenár podľa knihy Philippe Jeanada z roku 2015, ktorá sa volala takisto "Malá žienka" ("La Petite Femelle"). Ponechal filmu ten istý názov, pretože si myslel, že dokonale popisuje situáciu hlavnej postavy. (Arsenal83)
  • Philippe Faucon o svojich zámeroch natočiť film: "Tento súdny proces bol zámienkou na skutočný súdny, novinársky a verejný lynč. Na začiatku tu bolo východisko pre zlé svedomie, ktoré je stále prítomné v súvislosti s obdobím okupácie. Zároveň sa tu kryštalizovali všetky predsudky, ktoré sa vtedy spájali s fantazírovanou „ženskou prirodzenosťou“, ktorá je považovaná za zvrátenú, ak nezodpovedá obrazu manželky a matky." (Arsenal83)
  • Film sa týka prípadu, ktorý urobil vo Francúzsku v 50. rokoch minulého storočia veľký rozruch a týkal sa mladej študentky Pauline Dubuisson, o ktorej ešte za života bol natočený film Pravda (1960) s Brigitte Bardot v hlavnej úlohe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama