Reklama

Reklama

Red Woods

Trailer

Obsahy(1)

Skupina nadšenců do urbexu cestuje do zapadlých lesů Apalačského pohoří, aby zachytila záběry opuštěných domů, když se nevědomky stanou náměty mnohem temnějšího videa – vytvořeného jiným druhem „nadšence“. (JasonCZ)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

pornogrind odpad!

všetky recenzie používateľa

Éra found footage je naštěstí dávno pryč. Sem tam se ale vyrojí snímek, kterej tuhle éru připomene.  Tohle FFko je ale těžká nuda, protkaná stupidní vatou v podobě naprosto debilních dialogů. Jediný co tak na filmu můžu brát alespoň trochu pozitivně je výběr lokace. V tom jsem téhle nesympatické partě záviděl. I já bych se vydal na takovou výpravu do lesů. Jinak je to ale fakt totální průjem. Nekonečných 95 minut. Věřím, že se třeba ještě někdy najde nějaký FFko, který dokáže diváka zaujmout a něčím překvapit. Red Woods to ale určitě není. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Uvědomil jsem si při tom, jak moc jsem rád, že už je tenhle trend za námi. Někdy zhruba před deseti lety byly snad dva ze tří nových hororů natáčeny formou found footage, teď už se na ni narazí jen vzácně. Nicholas Danko se nicméně rozhodl tenhle subžánr vzkřísit a poslal skupinku urbexerů do lesů na prohlídku dávno opuštěných domů. Neměl to dělat. Silnou kartou found footage hororů by měla být logicky autenticita, no to tady ani náhodou neplatí. Postavy jsou úplně mimo, vypouští z úst šílené srance a nereagují absolutně ani trochu odekvátně situaci. Na konci je cítit snaha přijít s něčím aspoň trochu zajímavým, ale je to provedeno tak nepůsobivě až směšně, že z toho stejně nic není. Určitě jsem viděl i horší FFka, ale jako ... dneska už tohle prosím fakt ne. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Solídny lesný found footage, na niečo takéto som mal už nejaký čas chuť, no už sa ich netočí toľko ako pred rokmi. Nevadí, potešil aspoň tento; spracovaný a natočený je dobre, nie je až taký priamočiary ako som čakal a „zlo“ je tu našťastie reálne – žiadna trápna čarodejnica, posadnutý dom či unudený duch. Mohlo to byť síce o 10 – 15min. kratšie, ale aj tak fajn. ()

TomX2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nechcem to úplne zhadzovať, ale je to fakt zlé. Nemám nič proti Found Footage žánru, naopak je jeho základ podľa mňa veľmi dobrý a umožňuje ambicióznym amatérskym tvorcom natočiť dobrý horor prakticky zadarmo. Všetko, čo daný tvorca potrebuje je, aby dané dielo malo nejakú hlavu a pätu, resp. istú kreativitu. Čo sa v tomto prípade nekoná. Naopak som mal po celý čas dojem, že sa film chcel silou mocou zviditeľniť a podobať sa úspešným filmom, že zanedbal akúkoľvek prácu a ochotu svoje dielo niečím ošperkovať. Nakoniec tak vzniká monotónna nuda bez trošky originality, ktorá nezaujme a skôr unudí. Nemá to ani zaujímavú formu rozprávania, ani relatívny obsah, ani atmosféru, napätie, nápad či zábavnosť. Vlastne som sa dosť držal, aby som nezaspal, no nakoniec som film aj tak vypol a nedopozeral ho ani na tretí pokus. Pritom to nemuselo byť tak hrozné, akurát to nemá stabilnú réžiu, scenár ani snaživých hercov. Red Woods je skrátka jedným z tých filmov, ktoré ani nenaštvú, jednoducho len upadnú do zabudnutia. Preto ani nemá cenu nad tým strácať čas. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Terazky sa trošku vykreslím do vysnívaných ideálov, aby ste všetci vedeli prečo som tak “výnimočná” osobnosť - terazky sa zahrám na “experta” :D aj keď som (doslova) tým najväčším amatérom na ČSFD, ktorého baví akurát obrázky do profilu pridávať. Ja nie som fanúšik hororu s predsudkami. Tento žáner má množstvo subžánrov, každý jeden z nich disponuje inými prvkami, ktoré ho charakterizujú, pričom rozdiel medzi laikom fanúšika hororu, a skutočným znalcom horor žánru, je schopnosť rozlíšiť tieto prvky a následne tak očakávať očakávatelné, nie to, čo by bežný divák chcel. Nevadí mi ani mix subžánrov, čo je síce zriedkavé, no v mnohých prípadoch to dopadá nečakane výnimočne. Ja chápem, že mnohí “found footage” nemusia ani cítiť, lebo po “Paranormal Activity” akoby sa roztrhlo vrece s “F.F.-kami” čo mnohí prestali tolerovať, nakoľko nadobudli dojem, že už snáď iná tvorba nedostane ani priestor. Popravde, na mňa osobne tento subžáner dokáže zapôsobiť ďaleko viac ako hociktorý iný, nakoľko pohľad prvej osoby cez reálny záber dokáže vyvolať emóciu prítomnosti v danej situácii, teda ste takpovediac priamym aktérom deja, čo je istým spôsobom výnimočné. “Red Woods” to od väčšiny až na jedného užívateľa celkom slušne schytal, a tak ma zaujímalo z akého dôvodu. Možno by bolo lepšie to do detailu nerozoberať, nuž ale príčiny asi treba objasniť. Najväčším problémom nie je samotný spôsob spracovania ale jeho obsah v rámci subžánru, ktorý je žalostne nevýrazný. Už len tá stopáž 90 minút a minimum scén či pasáži (jedna, no možno 2?), ktoré stoja za pozornosť je sakramentsky málo. Pustil som si to v noci s nádejou, že mi to minimálne vráti aspoň atmosféra, nuž ale ani toto nebola doména tohto snímku. Na záver len opravím “kritika” tohto filmu, ktorý v poslednej vete napísal: “dnes už tohle prosím fakt ne” - NA - “ale áno, prečo nie, ale nie TAKTO”. ()

Reklama

Reklama