Reklama

Reklama

Generálové


Rozkaz není román (E02)

(epizóda)
Česko, 2021, 52 min

Réžia:

Bára Kopecká

Kamera:

Jan Škop

Obsahy(1)

Rok 1938 – československá armáda je připravená k boji. Do vrcholné formy ji přivedli dva generálové: Jan Syrový a Ludvík Krejčí. Po válce se oba ocitnou mezi těmi, kterým bude přičítána odpovědnost za kapitulaci po Mnichovské dohodě. Tragické životní osudy obou generálů v dokumentu Báry Kopecké. (Česká televize)

Recenzie (3)

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Byť jiné zpracování, jak v prvním díle, tak opět velmi kvalitní, které se zaměřuje na dva příslušníky první generace generálů, oba dva spojené s legiemi a Mnichovem. Jen šli jinou cestou... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikajúca časť, všetka česť Českej televízii. To čo som videl v prvej časti, na to bolo krásne nadviazané v časti druhej. Opäť vidíme osud jednej údajne kontroverznej osobnosti a odhaľujú sa nám tu historické poznatky, ktoré vrhajú celkom nové svetlo na dejinné udalosti, o ktorých sa učíme. Skvelo tu je poznamenaná aj úloha médií, ktoré dokážu jednou fotkou, jedným manipulatívnym článkom totálne zdegradovať reputáciu jedného človeka, že sa z nej len ťažko očistí. U generála Syrového sa to nepodarilo za 80 rokov. Tento dokument je malou „vlašťovkou“. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je detailně probíraná Mnichovská zrada se zajímavými informacemi. Britové s jejich podivným myšlením  považovali Německo jako hradbu proti Sovětskému svazu a Francouzi měli z Hitlera strach, takže jak v dokumentu řekl český letec báli se Čechy zaměstnávat. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama