Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak se děvče z farmy, Esther Blodgett (Janet Gaynor), rozhodne vydat do Hollywoodu za velkou filmovou kariérou. Krátce po jejím příjezdu se na ni pousměje štěstí, když se jako obsluha na jedné párty seznamuje s hereckou hvězdou Normanem Mainem (Fredric March). Alkoholik Maine, chycený do soukolí filmového průmyslu, dopomůže sice mladé Ester, kterou si záhy bere za manželku, k filmové kariéře, jeho vlastní kariéra ale nenávratně upadá. Zatímco Estheřina hvězda pod uměleckým jménem Vicki Lester stoupá strmě vzhůru, utápí se její manžel v alkoholu, a je jasné, že tohle nemůže dobře dopadnout. (KarKulA)

(viac)

Recenzie (13)

KarKulA 

všetky recenzie používateľa

Příběh, zejména jeho prostředek, je neskutečně roztahaný a musím se přiznat, že jsem měla chvílema co dělat, abych u něj vůbec udržela pozornost. Další věcí je jeho neskonalá naivita a to zejména ve vykreslení Esther a její kariéry (i když některé momenty ze života hvězd 30l. jsou docela trefně vyobrazené). Obecně je problémem celková povrchnost vykreslení postav a Hollywoodských poměrů. 3* ale nakonec dávám za docela hezký závěr, solidní Gaynor a opravdu vynikajícího "alkoholického" Marche. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Prvotné spracovanie známeho hitu "Zrodila sa hviezda", ktoré neponúka veľmi nič, čo by diváka zaujalo, a v zásade ponúka veľmi jednoduchý a dosť za vlasy pritiahnutý príbeh. Ani som nevedel, že už v tých rokoch sa točili nejaké farebné filmy, ale očividne áno a na tú dobu to vyšlo celkom fajn. Dnes to už ale určite neobstojí a zub času si jednoducho nevyberá. Len šedý priemer. 50 % ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Příliš popelkovský příběh, který se jen pomálu věnuje silným dramatickým momentům a vlastně vůbec není schopen nastavit Hollywoodu zrcadlu a ukázat nějakou odvrácenou stránku slávy. Funguje jen díky sympaticky napsané postavě Esther, jejíž podání od Janet Gaynor je příjemné, ovšem celkem mdlé. V dnešní době už by s ním asi na Oscara nominaci nedostala. Spíše nudné. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Bola by to naivná rozprávka, nebyť jedného tragického momentu. Ale to, ako si filmová hviezda všimne čašníčku, zaľúbi sa do nej a presadí ju do filmu, po ktorom sa z nej razom stane hviezda, to je aj na americký sen až príliš. Podobne, no z opačnej strany, je to aj v prípade Mainea, keď po dvoch neúspešných filmoch ho už nikto ani nepozná, aj keď predtým to bola hviezda prvej veľkosti. Chcelo to viac zabrdnúť do vzťahov odohrávajúcich sa v rámci showbusinessu. Takisto je zvláštne, ako sa vytratila rodina hlavnej hrdinky z jej života, ako sa stala filmovou hviezdou. Žiadne poďakovanie v podobe nového domu babičke, ktorá ju podporovala, ani len predstavenie manžela, nič... až kým sa babička z ničoho nič zase neobjaví s nejakou múdrosťou pre svoju vnučku. Ale film má aj veľa dobrých momentov a nenudí, navyše hlavná herecká dvojica odviedla maximum. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $1,173,639║ Príbeh o objavení žiarivej Hollywoodskej hviezdy a jej utápajúceho náprotivku, ktorý ju objaví, zamiluje sa, až pri jej žiare klesne až na samé dno. Dejovo pútavé, herecky to má šťavu, dá sa povedať že už vtedy to bol predobraz dnešnej hektickej doby plného bulváru. /70%/ ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Keď v marci 1938 obdržali Robert Carson a William Wellman (taktiež režisér filmu) cenu Akadémie za najlepší pôvodný námet, naklonil sa údajne druhý menovaný k (producentovi) Selznickovi a preniesol: "Mal by si ju dostať ty - napísal si toho viac než ja." (classic)
  • Lana Turner v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Tvorcovia sa pri koncepcii postavy inšpirovali osudmi niekoľkých hollywoodskych hercov vrátane Johna Barrymorea, Johna Gilberta a behom nakrúcania zosnulého Johna Bowersa. (classic)

Reklama

Reklama