Reklama

Reklama

Masakr v Černém lese

  • Západné Nemecko Hermann der Cherusker - Die Schlacht im Teutoburger Wald (viac)

Recenzie (7)

Mikino00 

všetky recenzie používateľa

Tohle nemá se skutečností nic společného, tvůrci si půjčili pouze jména a název jedné bitvy, zbytek je smyšlená pohádka, která navíc postrádá i náznak jakéhokoliv děje. Ale film má asi bavit, takže historii stranou, za uznání stojí aspoň závěrečná dlouhá šarvátka o pevnost, ta je poutavá. Jedno ale nechápu, proč tvůrci pojmenovali film Masakr v Černém lese a bitva se odehrává na poli u jezera, přitom skutečná bitva trvala několik dní v hlubokém dodnes zachovalém lese. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Film sa odhráva počas potyčiek medzi Rimanmi a Germánskymi kmeňmi, ktoré so chcú vydobiť späť svoju slobodu. Na čele Germánov je Arminius, niekdajší slávny veliteľ rímskych légií. Film samotný má slabšiu výpravu a bitky, ktoré ani veľmi nestojí okomentovat, nič čo by bolo zapamätateľné. Prostredie mierne zasnežených riedkych lesov a mokrých bažín nie je veľmi vábne, ale asi vystihuje tamojšie prostredie. Zato pri kostýmoch u Germánov som mal pocit, že ich autori veľmi neskúmali a pridržali sa slovu "barbar" - dali im baranice a kožušiny miesto šiat. Príbeh nie je zlý, ale asi som čakal viac, ako len čakať na záverečnú bitku a koniec je až príliš utnutý a zasluhoval by viac rozviesť. Hodnotenie: 60% (2. komentár, 12. hodnotenie) ()

Reklama

Marek06 

všetky recenzie používateľa

Válečný film o bojovníkovi Arminiovi, který sjednotil germánské kmeny v boji proti Římanům. Bitva v Teutoburském lese byla ve skutečnosti mnohem větší a krvavější, než jak je zobrazeno ve filmu. Naštěstí to zachraňuje závěrečná bitva, ve které Germáni dobývají římskou pevnost. Kdyby si tvůrci dali víc práce s tou první bitvou, určitě by to dopadlo líp. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

ja som vedel o Bitke v Teutoburskom lese, kde Rimska Risa za vlady Augusta /31 pred kristom - 14 po Kristovi/ prisla o niekolko legii - ktore legie presne to boli neviem z hlavy, musel by som si pozriet knihu, kde mam podrobne rozobranu Rimsku Risu, a to sa mi nechce. Samotny zapas bol roku 9 po Kristovi, film zase klame a prekrucuje historiu, lebo tu bola ta bitka ukazana len ako akysi bezvyznamny stret Germanov a Rimanov, v skutocnosti bola extremne krvava a brutalna, a Germani nalozili so zajatymi Rimanmi mimoriadne odporne. Tempo je slabe, hodne sa keca, Bitka samotna je odbita rychlo a nezazivne, reziser Fernando Baldi sa tiez nijako nepredviedol. Publius Varus tu ani nie je spomenuty, coz je dalsie minus filmu. Herci - to, ani jedna postava mi neutkvela v pamati, nevyrazne herecke vykony, nic moc dialogy. jeden z tych slabsich filmov z takej obrovskej kapitoly, ktorou Imperium Romanum bezesporu je : 60 % ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Potěšitelné je na tehdejší dobu slušné zpracování, nepotěšitelný je velmi nízký počet diváků. Arminius, bývalý římský voják, se vrací domů ke germánským kmenům, aby je spojil a postavil se jejich nadvládě. Ale Řím není jen o krvi a dobyvatelích, ale i o čestných válečnících a přátelích, tím je to těžší. A boj začíná podle historických událostí masakrem v bažinách Černého lesa Nu, já byla spokojena. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama