Reklama

Reklama

Tu sa smejem ja

  • Slovensko Kto sa smeje naposledy (festivalový názov) (viac)
Trailer

Na začiatku 20. storočia bolo v Neapole viacero prekvitajúcich divadiel. Ich kráľom bol veľký komediálny herec a dramatik Eduardo Scarpetta, medzi ktorého nemanželské deti patril i budúci veľký neapolský dramatik Eduardo de Filippo. V období, kedy bol na vrchole slávy i komerčných úspechov, sa rozhodol parodovať dielo, ktorého autorom bol básnik a politik Gabriele d´Annunzio. Výsledkom bol najväčší divadelný škandál svojej doby a súdny proces, ktorý trval niekoľko rokov a mal devastačné účinky na Scarpettovu kariéru i život. V hlavnej úlohe Eduarda Scarpettu exceluje Toni Servillo. (RTVS)

(viac)

Videá (9)

Trailer

Recenzie (5)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Ze všeho nejdříve musím zmínit, že italský herec Toni Servillo je v hlavní roli Eduarda Scarpetty naprosto úžasný. Už jen z toho důvodu stojí za to tenhle životopisný snímek vidět. Nicméně ve scénáři se najde pár hluchých míst, kvůli nimž jsem se chvílemi docela nudila. Výslednému dojmu z celého filmu by tedy určitě prospěla kratší stopáž. (60%) ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

byla jsem doslova lapena dějem.Ten se odehrává většinou na poměrně malých prostorech divadla a interiérech rodinného domu herce.A úzkém rodinném kruhu Scarpetta.A pokud se píše ,že zde exceluje Servillo tak je to stoprocentně pravda!Proto jsem čekala že film bude založen jen na jeho postavě jak to obvykle bývá.Ale opak je pravdou.Každá postava filmu zde dostane svůj prostor k vyjádření se.Žádné početné křoví.Dobrá režie a kamera která reálně zachycuje tehdejší kulisy.Všechno sedlo za jedna.Vynikající  vtipný překlad ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Výborný film zobrazujúci vrchol kariéry talianskeho komika Eduarda Scarpetta. Neponúka vážnu drámu ani ľahkú zábavu, ale živú panorámu života divadelníka a jeho rodiny v kritickom okamihu jeho kariéry. Produkcia je výborná a hoci dej nie je strhujúci, herci presvedčivo stvárňujú emócie a prežívanie svojich postáv. Eduardova rodina bola široká a preto sa v nej objavuje množstvo zaujímavých charakterov so zaujímavými životnými osudmi. V hlavnej úlohe exceluje Toni Servillo, ktorého rola Silvia v Sorrentinovom filme je nezabudnuteľná a sekunduje je mu množstvo mladých talentovaných hercov. 75% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi som sa neposmial. Respektíve, vôbec. Portrét umelca, ktorý mrdal, čo sa dalo, a keď mal aj čas, tak si robil satiru na divadelných doskách. Intrigy ho však zatiahli na súd s obvinením z plagiátorstva, čoho sa taký ako Matovič či Kollár nedočkajú, u nás je plagiátorstvo moderné a základným atribútom na vysoké politické funkcie. Film je však nesmierne dlhý a nevyhne sa nudným pasážam navodzujúcim spánkové apnoe. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (3)

  • Herec, ktorý hrá Vincenza Scarpettu, je Eduardo Scarpetta a v skutočnosti je potomkom skutočného Eduarda Scarpettu, hlavnej postavy tohto filmu. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v Neapole, niekoľko scén v Teatro Valle v Ríme. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu odkazuje na nápis, ktorý Eduardo Scarpetta umiestnil na vchodové dvere svojej vily v Santarelle v Neapole: „Qui rido io,“ teda „Tu sa smejem ja.“ (Arsenal83)

Súvisiace novinky

MittelCinemaFest, festival italského filmu

MittelCinemaFest, festival italského filmu

04.12.2022

Festival současného italského filmu MittelCinemaFest již podesáté nabízí týden projekcí v krásném prostředí pražského kina Lucerna. Stejně jako v předchozích letech představuje italskou společnost v… (viac)

Reklama

Reklama