Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (286)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

V kontexte Halloweenovskej série je tretie pokračovanie nepochopiteľný počin a čudujem sa producentovi Carpenterovi, že sa podpísal pod tento sajrajt. Absentuje Myers, absentuje atmosféra, ...absentuje všetko pre čo prvé dva diely patria k hororovým skvostom. Suverénne najslabší diel, hraničiaci s trápnosťou. ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Halloween bez Michaela Myerse? To je asi hlavní příčinou drasticky nízkého hodnocení Halloweenu 3. Jinak se jedná o trochu(?) švihlé béčko s pěknou kamerou, kterou stejně jako u předchozích dvou pokračování, má na starosti slavný Dean Cundey. Dobrá je taky hudba Johna Carpentera a Alana Howartha. V rámci série ovšem bizzar... ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že snaha oprostit se od Myerse směrem k sérii halloweenským svátkem spojených hororových báchorek nevyšla. Za vlasy přitažený a rozkošně blboučký námět i atmosféra fajn (hlavně díky nezapomenutelné, dokola omílané reklamní znělce) a konec působivý, byť je jen variací na konec Siegelovy Invaze lupičů těl. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Áno, hlavným problémom tohto snímku je, že je vlastne pokračovaním série, ktorá patrí výhradne Michelovi Myersovi a keďže táto časť je o niečom inom preto si tu vyslúžil odpad. A pritom si ho vôbec nezaslúži. Až Carpenterovská réžia spolu s jeho hudbou a Terminátorovský look dodávajú snímku solídnu apokalyptickú atmosféru o spoločnosti snažiacej sa o likvidáciu detí na Halloweena pomocou vlastnej kolekcii masiek a nasadením chytľavo nepríjemnej reklamy. Keby sa aj dozvieme príčinu tohto plánu hlavného záporáka bol by som spokojnejší, ale zrejme to bol nejaký mimozemšťan pripravujúci inváziu ufóncov =) Film si pamätám aj zo svojich hororových začiatkov a už som vedel že i bez MM to bol slušný horor. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (33)

  • Tekutina, ktorá tečie robotom z úst, je pomarančový džús. (8HitBoy)
  • Všechny masky použité ve filmu vyráběla firma Don Post Studios. Poté byly coby podpora filmu prodávány i v obchodech. (Mikel LetsGo)
  • Pro natáčení v továrně Silver Shamrock byla použita mlékárna. (HellFire)

Reklama

Reklama