Reklama

Reklama

Bitka v ústí Šeldy

  • Česko Bitva v ústí Šeldy (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je rok 1944 a 2. svetová vojna sa pomaly chýli ku koncu. Kým Červená armáda už oslobodzovala strednú a východnú Európu, západní spojenci sa pokúsili o sériu vlastných operácií. Jednou z nich bola bitka v ústí rieky Šeldy. Práve tu sa vo víre historických udalostí ocitli britský pilot, holandský mladík, bojujúci za nacistické Nemecko a členka holandského odboja. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (113)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Plne súhlasím s Trevorom. Bojové scény ja síce nemusím, ale tento nenápadný film ponúka naozaj dobrý zážitok a príbehy v pozadí a tým sa stáva naozaj jedným z najlepších kúskov na Netflixe. Aj mne sa páčila tá ukážka, že na oboch stranách sa našli ľudia takí, aj onakí. Prisluhovači systému a ľudia, ktorým sa to vyslovene bridilo, lenže nátlak a doba nepustí. Som rád, že sa tu dal priestor zabudnutej udalosti, ktorá mala na priebeh vojny ale veľký vplyv. Prináša zároveň nádej, že sa o druhej svetovej vojne nemusí točiť stále to isté. Tých osudov a príbehov bolo tak veľa, že je z čoho vyberať. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Tento film mal potenciál a niektoré scény pôsobili veľkolepo,  ale celkovo mi to pripadalo ako televízna produkcia a bolo vidieť, že sa niekde šetrilo. Ako spracovanie takmer neznámej bitky veľmi dobré, ako vojnový film tiež,  ale jednoducho mi tam niečo chýbalo. Každopádne za mňa fajn netflixovské prekvapenie. 7,6/10. ()

Reklama

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že taková ta 4 hvězdičková klasika... Něco tomu chybí, ale je to hodně promáknutej film. Podobnej je poměrně málo. Film o tak trochu jiným vylodění než sme zvyklý... Jeden podobnej sem nedávno viděl, taky to bylo od těch seveřanů. A víš jakej je rozdíl mezi severským a americkým válečným filmem? V tom americkým se víc střílí (většinou). Tady se taky párkrát vystřelilo, ale jen na začátku a pak na konci. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Holanďanka, ktorá čaká na oslobodenie, britský pilot a holandský dobrovoľník v službách Wehrmachtu sú hlavné postavy filmu, ktorý sa pozrel na trochu zabudnutú etapu oslobodzovania Európy. Bojové scény boli na úrovni, atmosféra hutná a civilné pasáže uveriteľné. Až na pár zdĺhavejších scén, nemám čo by som vytkol. 80% Netflix ()

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie, konečne vojnový film ktorý je realistický, bez pátosu a svojím spôsobom surový. Kvalitné bojové scény, detaily prepracované, to dalo asi roboty a zhltlo fúru peňazí. Žiadna heroická záchrana sympatického odbojára, žiadny happy end, žiadne x-té pripomínanie holokaustu, konečne. Kto očakáva počítačový vojnový masaker nedočká sa. Myslím, skupina fanúšikov vojnových filmov bude hodnotiť vysoko. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (35)

  • Na obloze je ve velké výšce vidět trysková čára moderního proudového letadla. (Johnny.ARN)
  • Jedná se o druhý film z druhé světové války, ve kterém se objevil Tom Felton. Prvním je válečný snímek Against the Sun (2015), který popisuje boj o přežití tří vojáků, kteří v roce 1942 havarují s torpédovým bombardérem v Tichém oceánu a hledají japonské ponorky. (Johnny.ARN)
  • Vzhledem k tomu, že se jedná o nizozemský film s omezeným rozpočtem 14 milionů eur, ušetřil režisér Matthijs van Heijningen jr. tím, že bitevní scénu zkoušel pouze s herci a kaskadéry, bez štábu. To mu umožnilo důkladně připravit choreografii akce ještě předtím, než se roztočily kamery, a scénu se mu podařilo natočit za pouhé tři dny (úvodní scéna filmu Zachraňte vojína Ryana se natáčela šest týdnů). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené