Reklama

Reklama

Největší záhady historie

(seriál)
  • USA History's Greatest Mysteries

Série(5) / Epizódy(57)

Obsahy(1)

Laurence Fishburne, který se proslavil ve filmové sérii Matrix, se zaměřil na Největší záhady historie. Ve stejnojmenném mrazivém dokumentárním seriálu zkoumá vše od donedávna neznámé polohy lodi ztracené během Shackletonovy polární výpravy přes potopení Titaniku až po útěk vraha prezidenta Abrahama Lincolna nebo tajuplný Rosswell. Kam se ztratila Shackletonova loď Endurance? Zdá se, že aspoň jedna z největších záhad historie se konečně dočkala objasnění. Nedávný objev vraku se už zapsal do dějin, ale proč to trvalo více než sto let? Na tuto i další otázky odpovídá překvapivý seriál. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (4)

Kdo byl vrah známý jako Zodiak? (2023) (S04E02) 

Veľmi solídny, krátky súhrn (najmä) nepriamych dôkazoch okolo zločinov nikdy dolapeného sériového vraha, samozvane nazývaného "Zodiac Killer". Odpovede nedá, no polemiku určite vyvolať dokáže, pričom ma trochu prekvapuje, že v dokumente nie je žiadna zmienka o telefonáte Zodiaca počas priameho prenosu do CBS. ()

Atentát na JFK (2023) (S04E03) 

Najhoršie na dokumentoch tohto druhu, sú samotní "uvádzači". Jeden pôsobí, ako čistá, liberálna bukvica z "Trestnej lavice", druhý ako reklama na obezitu, no a samotná dáma, ako členka "gang bangu" z "Loan4K". No a potom vnímaj samotné informácie ako dôveryhodne. Čo sa týka informácií z vyšetrovania. Samozrejme Kuba je asi na vine, potom Rusi sú asi na vine, prokurátorom Jimom Garrisonom obvinený antikomunistický spolok okolo "Davida Ferrieho" je asi na vine, samozrejme mafia je asi na vine, čiže samotnú epizódu možno vnímať len ako nejaký súhrn nepodložených informácii bez hlbšieho záberu, ktorá by dala aspoň ako taký náznak odpovedí, no nehanbí sa v samom závere bez akýchkoľvek pochybností konštatovať, že Oswald konal sám, a tu už sa objektivita, rovnako ako samotný nádych dokumentu, úplne vytráca. Na záver len dodám, že keby záverečnú správu Warrenovej komisie písali dnes, pravdepodobne by všetci skončili v base rovnako, ako Kotleba. Mala totiž presne 888 strán. ()

Světelné úkazy ve Phoenixu (2023) (S04E05) 

Bol to Rizman aj s tromi Greenpeace-akmi s baníckymi čelovkami, priviazaní na bani v Novákoch o vrchol ťažobnej veže. ()

Reklama

Reklama