Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (195)

Kozy9 

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť tento seriál až tak nízko je z môjho uhla pohľadu nekorektné. Je to kvalitná anime rozprávka s hŕstkou dobrých nápadov (nesúhlasím s tvrdeniami, že je to kópia pokémonov, pretože DIGIMON funguje na úplne iných princípoch a podstatné aspekty seriálu sa podstatne líšia od pokémonoidných snímkov). Ako dieťa som tento seriál obľuboval oveľa viac ako akúkoľvek inú rozprávku, možno za to mohli zaujímavé súboje, temnejší príbeh alebo to možno bolo iba tým, že stvorenia vyzerali oveľa drsnejšie ako v iných rozprávkach, tak či onak z pohľadu dieťaťa som nemal čo vytknúť. Po opätovnom zhliadnutí v dospelosti sa však pár chýb našlo: hluché miesta, niekedy menej záživnejší príbeh a čo mi kazí dojem najviac je rozpoltenosť seriálu. Na jednej strane sú tu totálne infantilné scény pre malé deti a niektoré príšerky sa podobajú skôr na teletubies, na druhej strane sa tu objavujú nepriatelia v tvare démonov a mierne obnažených sukúb, čo pre mladšie publikum nie je vhodné. Preto sa môže stať, že 12 ročné dieťa nájde časti, ktoré sú pre neho detinské a zas naopak 6 ročné dieťa môže nájsť scény, ktoré sú pre neho nevhodné. Zhrnutím: Digimoni nie sú vrchol kvalitného anime, no určite mierne vyčnievajú medzi priemerom, pre detské publikum sú zaujímavý, no dospelých majú často problém osloviť. 60% ()

JP84 

všetky recenzie používateľa

Mnohem propracovanější anime než u nás známější Pokémoni.Zatîmco příběhy Pikachu byly spíše dělané pro déti kolem 10 let,kde byl každý díl jako přes kopírák,tak Digimoni nabízí epickou dějovou linii,která se táhne celým seriálem.Bohužel tady platí,že se nesmí vynechat žádný díl,jinak mu ujede vlak a v ději se ztratí,jako se stalo mě.KOMENTÁŘ K HODNOCENÍ:A je to tady zase:je to anime,tak to pošlu do hnoje,že.Docela se bavím nad těmi prázdnými odpadovými komentáři,kde se dotyční zmůžou jen na výrazy jako hnus,ale argumenty žádné.Tomu teda říkám hrdinství dát něčemu odpad a ani nevědět proč. ()

Reklama

Drozdo57 

všetky recenzie používateľa

Iste, odpad. Ste na úrovni a máte vkus. A teraz šup, šup pozerať ďalší seriál, kde banda ľudí sedí v kaviarni a bavia sa o vzťahoch. Imdb hodnotenie 7.3, ale tu štyridsiatnici ukazujú, ako vyzerá naozajstná kritika seriálu pre deti! Digimon nebol iba kópiou Pokémonov. Mnoho anime sa na seba podobá. Milujete Naruta a neodsudzujete ho len preto, lebo je to silne inšpirované Dragon Ballom. Na rozdiel od Pokémonov mali ale Digimoni aj nejaký príbeh a zaujímavé postavy. Seriál mal nejaký začiatok aj koniec. Súboje boli zaujímavé. A hlavne: Je to pre deti. Je to pre deti. Je to pre deti. Je to pre deti!!! ()

raiax 

všetky recenzie používateľa

Je potřeba si uvědomit že seriál jako digimon či pokemon nebyl zamýšlen jako dílo pro evropský ale pro ten Japonský... To že je potom amerika zničila už není chyba toho díla... Nadruhou strana chápu že Češpič*ky sou celkem zaostalý v rámci světové kinematografie, takže pokud to není hulice nebo vyjebace v zelený zahradě či nějaký stupidní americký "trhák co zrovna frčí" proč tomu dávat víc jak jednu * ? Vždyť ony sou ty japonský pohádky tak ošklivé a hloupé, my je vůbec nechápem! Ps. Fascinuje mě jak tomuhle může někdo dát odpad a hned na to seknout **** análnímu výplachu jaromíra soukupa :D ()

La_Valette 

všetky recenzie používateľa

Digimoni byli jedním z mých nejoblíbenějších seriálů, které jsem sledoval jako kluk, a tak jsem se na ně nedávno podíval znova, v japonské verzi. A musím říct, nebe a dudy. Americká verze je v porovnání dost ubohá, což i podle mne vedlo k takové hodnocení ostatními uživateli (mimochodem na IMDb mají Digimoni téměř 70%). Originál má o moc lepší soundtrack (a hlavně úvodní písničku), původní scénář je výborný, no a japonština přeci krásně zní. Jinak myslím, že Digimoni kopií Pokémonů nejsou, přípona mon je asi tak všechno. Takže pokud chcete objektivně hodnotit, podívejte se na všech 54 episod v japonštině (samozřejmě jsou slabší i lepší díly, ale jinak to nejde). Dávám 70%. ()

Galéria (166)

Zaujímavosti (3)

  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)

Reklama

Reklama