Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (323)

Fingon 

všetky recenzie používateľa

70% Je to zajímavé, ale protože jsem minul úvodní titulky a ani se nepodíval do programu, vůbec jsem netušil, že tu hraje Redford, kteréžto jméno pro mně není zárukou vůbec ničeho (Freemana a JeyLo jsem pochopitelně poznal okamžitě - ovšem hvězdou tu pro mně zůstává Bart, můj oblíbenec z Medvědů:). Přestože tento film nepřináší snad vůbec nic nového, dívalo se na něj docela dobře. (Ve skutečnosti jde o Bartova stejnojmenného nástupce, ale to nevadí - mám rád medvědy:-) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Okoralý rančer se zjizveným srdcem a zjizvený rančer s obrovským srdcem přivítají návštěvu, která zformuje jejich pohled na tíživost viny, pohodlnost zahořklosti i lehkost odpuštění. Režisér klipů skupiny ABBA s oblibou napojuje diváka na infúzi lidskosti včetně její tragiky i krásy a ani Žít po svém není výjimkou. Bonusem navíc (něco jako úsměv pěkně formované sestřičky) je pak klukovské „štengrování“ dvojice hereckých velikánů Freeman, Redford. Chlupatý herec Bart the Bear II byl tady oproti loňskému Into the Grizzly Maze ještě takové nevinné medvíďátko, ale počtem výrazových prostředků už překonal Cage.. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nádhera tyhle citlivě upřímné příběhy, kde se herci sžijí s okolím a pak i díky ním je film daleko hezčí a krásnější. Žít po svém je taková vsuvka do života jedné rančerské rodiny, která si zažila svoje. Zničehonic ale na farmu dorazí Jennifer Lopez a dávné smutky a křivdy se do rodiny opět vrátí a je třeba je řešit. Když je drama citlivé a příjemné a postavy jsou fajn, je radost na něj koukat. Tady to opravdu nemělo chybu. Morgan Freeman a Robert Redford dvojka, kterých si vždycky budu strašně vážit. Jennifer Lopez spíše do počtu, ale jelikož jí tam nebylo tolik, dalo se to zkousnout. Lasse Hallström je úžasný režisér. Klobouk dolů, jak citlivě dokáže vážná rodinná témata podat ve svých filmech. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Chapem, ze tento film je pre mnohych fanusikov filmov Lasseho Hallströma pohladenim, ale keby tu nehrali Stars Redford / Freeman / Lopez, mohol by tento film spokojne bezat aj na Hallmarku. Bol by tento film chvaleny rovnako ako teraz? Urcite nie. Cakal som aspon na konci filmu nejaku silnu scenu, ale namiesto toho zacala kamera z vtacej perspektivy ukazovat nadhernu prirodu, cim som pochopil, ze je koniec a film vo mne zachoval pocit......ale to uz by som sa opät vratil k filmom z kanalu Hallmark. Nechcem film iba kritizovat, aby to tak neposobilo, ze vsetky filmy zo spominaneho kanalu su zle. Pribeh bol celkom zaujimavy, sceny s medvedom boli obcas napinave, hudba bola prijemna a herci boli podla mna tiez dobri. Takze taka priemerna spokojnost.......20.05.2008 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja som vedel, že Lasse ma nesklame. Do bodky som dostal presne to, čo som čakal a aj niečo navyše. Krásny psychologický rozbor osobností v dokonale plynúcej oddychovej dráme. Sú okamihy, ktoré ma držali od napätia so stiahnutým hrdlom, naopak, som sa dočkal aj pár dokonale uvoľňujúcich vsuviek v tvare nadľahčených dialógov. Navyše obsadeniu (a to aj k Lopezke) sa nedá nič vytknúť. 90%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)

Reklama

Reklama