Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (323)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Chapem, ze tento film je pre mnohych fanusikov filmov Lasseho Hallströma pohladenim, ale keby tu nehrali Stars Redford / Freeman / Lopez, mohol by tento film spokojne bezat aj na Hallmarku. Bol by tento film chvaleny rovnako ako teraz? Urcite nie. Cakal som aspon na konci filmu nejaku silnu scenu, ale namiesto toho zacala kamera z vtacej perspektivy ukazovat nadhernu prirodu, cim som pochopil, ze je koniec a film vo mne zachoval pocit......ale to uz by som sa opät vratil k filmom z kanalu Hallmark. Nechcem film iba kritizovat, aby to tak neposobilo, ze vsetky filmy zo spominaneho kanalu su zle. Pribeh bol celkom zaujimavy, sceny s medvedom boli obcas napinave, hudba bola prijemna a herci boli podla mna tiez dobri. Takze taka priemerna spokojnost.......20.05.2008 ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Jakkoli celý život říkám, že Jennifer Lopez nemusím, je tu jedna výjimka. Může za ni severský mág Lasse a na míru šitá role odhodlané matky, která nejde pro radikální čin daleko. K tomu zatrpklý Redford, věčně moudrý Freeman a rozněžňující soundtrack Christophera Younga v pravé americké divočině - a žánr návratů ke kořenům nemohl dostat lepší injekci než promluvy hašteřící se dvojky staroušů. A teď mě omluvte, mám neodbytnou touhu jít za medvědem.. ()

Reklama

k212 

všetky recenzie používateľa

Obyčejně lidské ... toto spojení se mi prostě při sledování tohoto filmu vtíralo na mysl několikrát. Nenásilné, tiché, příjemné pokoukání. O lidech, o vině a odpuštění. Asi tak. Trochu nudné, to taky, asi díky nevtíravé režii Lasse Hallströma, řekla bych. Redford a Freeman jsou opravdu páni herci a poradí si i bez zbytečných slov, Jenifer Lopez a Josh Lucas se snaží, ale v porovnání s elitou ... jsou jen do počtu. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Herecké legendy Redford a Freeman, poprvé od snímku Brubaker (1980), společně v jednom filmu. Lasse Hallström natočil krásný příběh plný nádherných záběrů z nespoutané americké přírody, o stárnoucím rančerovi Einarovi (Redford), který už žije pouze ze svých vzpomínek, stará se o pár zvířat a dávného přítele - zmrzačeného Mitche (Freeman), který je nucem po útoku medvěda prakticky neopouštět lůžko. V okamžiku, kdy na ranč dorazí Einarova snacha Jean (Jennifer Lopez) se svou dcerou, pronásledovaná vyšinutým násilníkem, obrátí se život starých rančerů naruby. Einar Jean viní ze smrti svého syna a na ranči jí nechce, ovšem jeho malá vnučka, kterou poznává až po jedenácti letech, mu dává nový smysl života a vnáší to pravé osvěžení do jeho stereotypních dnů. Robert Redford v tomto filmu naprosto září. Hraje přesně tak jak má, jako by na tuto roli čekal celý život. Starý, protivný rančer, který má ovšem zlaté srdce - mu skutečně sednul. Morgan Freeman je zde sice trochu upozaděn, ale i on potvrzuje své mistrovské herectví. Ale - ještě jednou, toto je film Roberta Redforda. A nesmím zapomenout zmínit výbornou hudbu. Úžasný film, velice lidský příběh. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Deborah Lurie a Christopher Young: 1. Main Title ,2. The Bear Is Back ,3. Photos of Dad ,4. Einar's Bike Ride ,5. Visiting Griffin/A Lonely Evening ,6. Honey ,7. Mitch Visits the Bear ,8. Leaving Gary ,9. Jean's Arrival ,10. Driving with Crane ,11. Ride to the Gravesite ,12. Lost in Thought ,13. The Night Griffin Died ,14. Trying to Forgive ,15. Driving Lesson ,16. Einar Takes Action ,17. Breaking and Entering ,18. At the Hospital/Forgiveness ,19. Gary on the Bus ,20. Einar's Story ,21. Sneaking Out ,22. A Long Awaited Freedom ,23. Mitch's Dream/End Title , ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)

Reklama

Reklama