Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (2)

K jezeru (2019) 

Keď všetkým športovcom z Ruska zakázali športuvac, ich filmová tvorba sa nestiahne z obehu? Respektíve keď si človek pustí niečo Ruské, je stále dostatočne solidárny k Ukrajine, alebo už prekročil medze a stáva sa fašistom? No a môžem teraz napísať aj niečo pozitívne, či by som mal povinne hejtuvať (??) lebo teraz je to v móde, ako zvonové nohavice v 60´rokoch v Londone. Za prvé, všetci “spomalení” čo čakali zombie hrátky, sú fakt legitímne “líznutí” cez gebulu, lebo nikde tu nevidím žiadny, ani len minimálny náznak toho, že by sa malo jednať o tento druh námetu. Ďalšia vec, nevidím dôvod, aby divák neustále sledoval “kvázi” post apokalyptický “film”, ktorý sa bude výsostne odohrávať v meste, ako vo všetkých Jak jednou cicinou robených filmoch z poza mláky. Rusi si v podobe “To The Lake” idú svoje, a treba objektívne dodať, že absolútne zaslúžene, pričom ich zámer sledovať pokles morálky, tolerancie či humanity, je doslova trefou do čierneho. Ľudia sú zveri, keby sa stane niečo obdobné, garantujem Vám, že aj ten najlepší sused, bez mihnutia oka zožerie suseda. Čo mi ale vadí je fakt, že dej je predsa len pomalší, akcie je pomenej, čo zrejme málo kto docení, keďže trpezlivosť je prevažne výsada kráľov. Mladšia generácia nadšená nebude, lebo kde nie sa cecky na celú obrazovku, tam nie je (pre väčšinu) ani len filmová kvalita. Za mňa je “To The Lake” solídnou sondou do duše zúboženej ľudskej mentality. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Nesie sa to v totožnom duchu ako prvá séria, čiže žiadne vizuálne orgie, iba čisto psychologicko sociálna sonda do hláv či duší ľudí, ktorí žijú vo svete, ktorý už dávno nie je tým čím bol. Opätovne pribúdajú fleschbacky postáv, aby ich divák lepšie spoznal, opäť sú scenáristicky nastolené otázky pod tónom morálky, tolerancie či humanity. Komu sa pozdávala séria jedna, tomu by sa mala aj dva. Rovnako ako mne. ()

Reklama

Reklama