Reklama

Reklama

La abuela

  • angličtina The Grandmother
Trailer 2

Obsahy(1)

Pařížská modelka se musí vrátit do Madridu, kde její babička, která ji vychovala, právě prodělala mrtvici. Ale strávit s touto příbuznou jen pár dní se změní v nečekanou noční můru. (JasonCZ)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (46)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Abuela bol vďaka podarenému traileru a zvučnému menu režiséra jeden z mojich tohtoročných čiernych koňov. Očakávania ale nenaplnil. Síce nemôžem povedať, že to bolo vyložene zlé, len problémom je intenzívnosť napätia. Stará dementná baba sa totiž nepredviedla tak, aby som bol úplne spokojný. Okej, občas dostala nejaké kŕče, občas záchvaty smiechu, sem tam sa posrala a desila nočnými morami. Vďaka tomu to bolo aspoň trochu na pohľad nepríjemné či znepokojivé, ale takéto scény sa počas celej prvej hodiny dajú zrátať na prstoch jednej ruky. Je to škoda, pretože tie staré zvráskavené kreatúry obvykle majú potenciál, aby divákovi nahnali zimomriavky. Nestalo sa. V závere sa našťastie trochu pritvrdí, ale opäť je tu ďalší problém, že film nemá čím prekvapiť. Od samého začiatku je totiž jasné, o čo pôjde a kam to bude smerovať. Nie je to totiž prvý horor s rovnakou myšlienkou, a pokiaľ už po úvodných dvoch minútach filmu odhadnem celý jeho záver, režiséra velebiť nemôžem. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Tótentanz už kostmi třese... Babča kočka, helemese. Teplá bába k bábě sedá, rovný rovného si hledá. Spoilerům se vyhýbejte! Tohle stáří užívejte..."  Zhlédnuto s mojí starou. Btw, film vybírala ona! Tísnivější než o dvě čísla menší plenkové kalhotky a dost ubíjející oldhoror o strašidelné ošklivosti stáří, přitom s optimistickým koncem, použitelný místo antidepresiv a psychofarmak na úzkostné stavy. Předepisováno při suicidálních tendencích klientům starobinců, eldéenek a hospiců, aby získali zpět naději, chuť do života a na sex. Nevhodné pro diváky alergiky na gerontogel a pro pečující vnučky! Užívat jen po konzultaci se svým pediatrem-seniorem. Předepsaných antibiogerontik doužívejte celé balení, resp. celý film. Pokud u něj nudou neusnete, prošoupete se stařeckou chůzí až k parádně sobeckému happyendu, který vás zbaví existenciální úzkosti. Konec ovšem volal po minimálně 10minutovém nášupu showustheirlickingpls! :-). ()

Reklama

Korbitch odpad!

všetky recenzie používateľa

Naprostý a kardinální hovno. Nothing, niad, nada. Od samého začátku s přehledem víte, jak tahle břečka skončí. Nemá to jedinou kvalitní scénu, jedinou lekačku nebo jakýkoliv náznak atmosféry. Nedozvíte se vůbec nic, jen že dvě báby přišly na jakýsi rituál nesmrtelnosti ohledně výměny duší. Ale už nic nevysvětluje to, jakou roli v tom hraje obraz, fotka nebo pochcanej pták v kleci nebo proč má bába super nadpřirozený schopnosti, díky nimž vypálí celej důchoďák nebo přežije otravu a pak krtkuje ve zdech. Nesktutečná sračka a 3* od místního hororového exkrementa Pyčora mě měly varovat. Paco je pořád pako. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Pred par dnami som videl a to nespočetnekrát aj predtým, film, ktorý sa venuje Voodoo tematike a najprv som celkom nechápal, prečo sa mi na začiatku tohto filmu, práve on vybavil. Ale ako film plynul, som pochopil prečo sa tak stalo. Lenže ten má svižný dej, strašidelne prostredie a slušné zvraty. A tu je z toho asi len to prostredie hnusného bytu, kde spoločnosť robí len jedna stará ježibaba. Tá sem-tam bola riadny psychoš a to hlavne pri konci, ale i tak som čakal od nej oveľa viac, než ukázala. Hlavne začiatok a stred bol preto riadne nudný a nezáživný. Mne o pointu v tomto filme nešlo, keďže som ju odhadol hned na začiatku a asi aj preto má tento film až tak nebavil. A to navzdory tomu, že mi meno režiséra, nie je  neznáme, práve naopak. Preto má to mrzí ešte viac, že musim dať len slabé 3*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zase bez nápadu a hlavne bez strachu. Mne nejaká zošuverená starena nestačí na to, aby som mal nepríjemný pocit, to sa môžem aj pozerať na fotku amerického pezidenta a dostanem to isté. Dialógy takmer neexistujú, tak to ťahá aspoň silná hudba, ale ako vravím, nič čo by vystrašilo a ani nejakých hnusov tu nebolo veľa. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama