Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štáb filmárov si na jednom zámku vyberá vhodné interiéry. Po prehliadke zistia, že sa medzi nich votrel jeden nevítaný návštevník a zmizol aj so vzácnou soškou Jupitera. Pátranie a hľadanie neznámeho, vďaka svedkom, ktorí vykreslia približnú podobu hľadaného, privedie kriminalistov na stopu zlodeja Hrušku. Pri nenápadnom pokuse odfotografovať podozrivého, ich Hruška odhalí. Za incident vezmú prípad Jiřímu Otradovcovi (Michal Pešek), ktorého pôvodne poverili vyšetrovaním. Zmizol však Hruškov komplic Strnad. A pretože Hruška je povestný tým, že si z kriminalistov uťahuje, príde Hamrík s nápadom poveriť vyšetrovaním opäť Jiříčka, ktorý vďaka nevydarenej akcii bude pôsobiť na skúsených recidivistov ako hlupák. Predpokladom hry je, že ak súpera obaja zlodeji nepovažujú za súpera, vo svojej istote sa pred ním prerieknu. Kriminalista Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek) postrehne, že na hrebeni zadržaného Hrušku je zapísané telefónne číslo. Kriminalisti tak odhalia dobre zatajovanú Hruškovu milenku, Tesařovú, ktorá je na prvý pohľad šťastne vydatá za bohatého inžiniera. Pri osobnom stretnutí u nej Pekař odhalí časť hľadaných vecí. Sošku však odviezol Strnad, ktorý sa dozvedel, že Hrušku už zadržali. Chce ju predať sám, aby mu zostalo viac... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Postava zlodeja, ktorého hral Jiří Bartoška, bola inšpirovaná lupičom umenia Pavlom Trnkom. Obaja mali zálusk na vzácnu sošku Jupitera. (Raccoon.city)
  • Soška Jupitera byla nalezena v kachlových kamnech, které se bouraly při adaptaci bytu. (Snickors)
  • Kriminální případ je uveden v Kriminalistickém sborníku (12/1973) na stranách 736–741. Je tu popsán případ Pavla T. a celé jeho kriminální činnosti v oblasti krádeží uměleckých a starožitných předmětů. (Snickors)
  • Jupiter byl ukraden na zámku v Libochovicích. (sator)

Reklama

Reklama