Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Skutočný seriálový príbeh, ktorý sa veľmi verne drží priebehu vyšetrovania tzv. „ponorkového prípadu“, ktorý riešila dánska polícia v Kodani. Išlo o zmiznutie novinárky Kim Wall, ktorá robila reportáž so známym a populárnym dánskym vedcom v jeho zhotovenej ponorke, na ktorú nastúpila v októbri roku 2017 a odkiaľ sa nikdy viac nevrátila. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (7)

Vyšetrovanie (2020) 

Zvláštny a zaujímavý prípad, ktorý sa začína stratou podomácky zostrojonej ponorky prevážajúcej švédsku novinárku Kim Wall spolu s vynálezcom Petrom Madsenom. Pomalé severské tempo s výbornou atmosférou dáva tušiť, že sa to môže vyvinúť ktorýmkoľvek smerom. Záhada podľa skutočnej udalosti, o ktorej je lepšie nevedieť najprv nič a až potom si preštudovať prípad na internete, inak sa stráca to čaro. Je to samozrejme aj trochu ťažké, nakoľko prípad bol dosť medializovaný. Zachovaná je typická severská atmosféra pri vyšetrovaní kriminálok a v hlavných úlohách sa objavia herecké esá: Søren Malling a Pilou Asbæk. Ale inak sme už videli aj lepšie škandinávske kriminálky. ()

Deň prvý (2020) (E01) 

Zvláštny a zaujímavý prípad, ktorý sa začína stratou podomácky zostrojonej ponorky prevážajúcej švédsku novinárku spolu s vynálezcom Petrom Madsenom. Pomalé severské tempo s výbornou atmosférou dáva tušiť, že sa to môže vyvinúť ktorýmkoľvek smerom. Záhada podľa skutočnej udalosti. ()

Čo vieme a čo predpokladáme (2020) (E02) 

Prípad sa stále viac zamotáva, máme podozrivého ale nemáme väzbu na obeť. Novinári stále viac tlačia na vyšetrovateľa, aby niečo priniesol, lenže v tak zamotanom prípade zatiaľ nie je čo. Divácky aj naďalej pútavé. ()

Honba na vraha (2020) (E03) 

Priemernejšia časť, ktorá je akousi prípravou na to, čo príde, hoci máme už prvé fakty ohľadom vraždy. Novinárka je mŕtva a jej telo dopichané. Všetky rany ale vznikli až po smrti. Kam to smeruje? ()

1280 metrov (2020) (E04) 

Zatiaľ najlepšia časť, ktorá zamotáva príbeh ešte viac. Vycvičené psy vystopujú miesto, kde by sa mala nachádzať pozostatky, lenže potápači záhadne nenachádzajú nič. A záver šokuje vzhľadom na poznané. Šlo vôbec o vraždu? ()

Celá ľudská bytosť (2020) (E05) 

Čriepky sa pomaly začínajú spájať, bolo aj na čase, veď sa blížime ku koncu. Podozrívého resp. páchateľa už máme, aj by sme ho chceli obviniť, ale stále nemáme najdôležitejšie - aká bola príčina smrti? ()

In dubio pre reo (2020) (E06) 

Na podanie žaloby je tu stále málo dôkazov, hoci páchateľ je v podstate jasný. Vyšetrovatelia sú tak v strese, pretože reálne hrozí, že psychopat si bude behať po slobode. ()

Reklama

Reklama