Reklama

Reklama

Medvědín

(seriál)
všetky plagáty
Trailer 1
Švédsko, 2020, 4 h 37 min (Minutáž: 54–58 min)

Réžia:

Peter Grönlund

Predloha:

Fredrik Backman (kniha)

Kamera:

Petrus Sjövik

Hudba:

Johan Testad

Hrajú:

Aliette Opheim, Miriam Ingrid, Ulf Stenberg, Tobias Zilliacus, Oliver Dufaker, Otto Fahlgren, Mustapha Aarab, Anna Azcárate, Jimmy Backman (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Upadajúca obec Björnstad vkladá nádeje do svojho juniorského hokejového tímu a nového trénera Petra Anderssona, ktorý nedávno ukončil kariéru profesionálneho hráča a presťahoval sa do mesta, aby tu začal odznova. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (42)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem sa stotožniť s nápadom prekladať doslovne názvy miest. Prečo to nemohol zostať Björnstad? Medvědín či Medveďovo v slovenčine mi pripadá až urážka inteligencie diváka. Je pochopiteľné, pokiaľ sa prekladajú do angličtiny metropoly Londýn – London, Moskva – Moscow. Ale prečo takto hyzdiť názov švédskej dedinky? K samotnému miniseriálu: som si istá, že si nájde svojho nadšeného diváka a celkový dojem sa zhoduje z inými prípadmi zo severského prostredia – krajina ponorená do hmly korešponduje s životom ľudí – komunita, kde každý pozná každého, pomerne chladné vzťahy. Dej sa odohráva často na hokejovom štadióne a chlapci, ktorí si zahrali, korčuľovať vedia. Len príbeh bol pre mňa plochý, čitateľný, postavy sa nesprávali logicky a niektorých nás dvíhalo zo sedačky s chuťou dať pár faciek postavám na obrazovke. Včítane hlavnej hrdinky. Možno sa štýl tejto drámy bude páčiť skôr tínedžerom. Chýba tu posolstvo filmov, ktoré riešili podobný problém – obeť treba potrestať a odsúdiť, nie ľutovať a pomôcť (ako sme mali možnosť oceniť vo filmoch napr. Hon či Dogville). ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Pojednává se o aktuálně žhavých společenských kontroverzních tématech ve Švédsku, které si jako první v Evropě, možná i na světě odhlasovalo idelologii multikulturalismu. Jedna hlavní postava je imigrant a druhá homosexuál. Jsou v komunitě , kde se obyvatelé navzájem na půdě maloměsta znají, kde ještě nedorazil feminismus a existuje hierarchie. Hokejové prostředí slouží k vyvolávání nízkých pudů. Hrdinové chodí na párty, hrají hokej a baví se u rodinných večeří. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Koniec to vytiahol nakoniec na solídne 4*, aj keď po druhej sérii sa objavili komentáre užívateľov ktorý to vzdali - a úplne ich chápem. Zlom totižto nastane práve v tretej sérii kde seriál dostáva úplne iný rozmer, podstatne lepšie sa pracuje s vývojom postáv a celé to je dobre spracované, aj keď tie zápasy teda neboli nič moc. A pochopiteľne nesmela chýbať fašistická liberálna urážka kresťanstva pri zábere keď si Kevinovi kamaráti idú vyrovnávať účtu s úbohým prisťahovalcom Ahmedom, Dokážete si predstaviť žeby Al-Jazira odvysielala náučný seriál pre teenagerov v ktorom zlí moslimovia kráčajú okolo židovskej synagógy nespravodlivo zmlátiť poctivého žida? Ani ja nie... ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že je v seriálu hodně vidět led, hokejka a puk, nemohl tady hrát kdejakej dřevák. Toliko k první náplni seriálu a v té druhé se dočkáme náznaku zločinu uprostřed zmrzlého městečka kdesi v severním Švédsku. Celkově byl pro seriál ten zmrzlej svět dost důležitej, protože se povedlo vytvořit emotivní příběh, kde hokej je jen slupkou k pověsti města a temnější stránce vítězů. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

O minulosti a jejích stínech v přítomnosti, o vině a svědomí, o hodnotách, o rodině a v neposlední řadě o hokeji. To vše v tom nejseverštějším městečku zasypaném tunami sněhu. Sice jsem čekal žánrově něco jiného, takže pokud do toho jdete s tím, že se jedná o krimi/thriller, budete zklamaní, ale jestli máte náladu na emotivní drama, je tohle ta správná volba. Líbilo. 80% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Na přední části hokejového autobusu Björnstadu lze vidět i logo Minnesota Wild. Mezi spojitosti švédského klubu s tímto týmem NHL patří logo (medvěd) a také barvy, kterými je lesní zelená a červená. (Nevka)

Reklama

Reklama