Reklama

Reklama

VOD (1)

V úplne novej dobrodružnej komédii z obľúbenej dovolenkovej filmovej série zostal Max Mercer doma, kým je jeho rodina na dovolenke v Japonsku. Keď sa cudzí manželský pár pokúsi získať dom ako vzácne dedičstvo, je na Maxovi, aby ho ochránil pred narušiteľmi... a urobí všetko pre to, aby sa nedostali dnu. Nasledujú zábavné príhody a Max si uvedomí, že aj napriek absolútnemu chaosu v skutočnosti neexistuje lepšie miesto ako sladký domov. (Disney+)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (79)

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Premýšľal som nad tým čo spraviť. Pretože istým spôsobom som zhodnotil, že sú tu dobré elementy, ktoré film v sebe má, ale sú tak neskutočne zakopané všetkým tým zlým, že to stratí všetko čaro, čo to mohlo mať. Na traileri ma osobne prekvapila jedna vec. Nerozumel som, prečo do role zlodejov dali celkom sympatických hercov. Nešlo mi to do hlavy. Teraz, keď som film videl som to pochopil. A tu je kameň celého úrazu. "Home Sweet Home Alone" sa totiž rozhodol, že urobí úplne opačný film, ako sme tu mali počas prvého "Home Alone". Takže napriek tomu, že toto v traileroch nie je, je potrebné si to povedať, lebo na tomto celý film padá. Ellie Kemper a Rob Delaney nie sú reálne žiadni zlodeji. Jediné o čo im ide je zobrať z domu Maxa niečo, čo si myslia, že im ukradol on. A to niečo, im môže pomôcť v ich nezávideniahodnej situácii. Pravdou je, že všetko čo sa deje okolo nich je podľa mňa sympatické. Pôsobia príjemne, je vidno, že majú radi svoje deti a snažia sa nejakým spôsobom vyriešiť svoj problém. A keď sa naskytne riešenie, tak to sa niekde stratí. A vznikne z toho veľký film plný nedorozumení, ktoré vyústia v tradičné finálne plného nástrah a boja medzi chlapcom a dvoma (v tomto prípade) "zlodejmi". Problém ale je, že kým v prvom a druhom "Home Alone" to bolo vtipné (nakoľko Harry a Marv boli skutočnými zloduchmi), tak sledovať Pam a Jeffa v tejto situácii skutočne miestami bolí. A cítil som počas toho len obrovskú ľútosť voči nim. Lebo toto si skutočne nezaslúžili. Keď si to ale vezmeme, celý film sa dal vyriešiť za 20 minút. Stačilo urobiť 2 veci. Vymeniť dialógy, ktoré museli film posunúť smerom k tomu celému nedorozumeniu, a dať možnosť, aby spolu mohli Jeff a Pam s Maxom reálne hovoriť a vysvetliť mu celú situáciu. Miesto toho sme museli byť svedkami, ako skutočne prešli poriadnym fyzickým peklom, ktoré miestami mohlo byť smrteľné. Neviem komu tento film odporúčať, je to skutočne veľmi škaredý vianočný darček, Disney absolútne nemajú cit pre tento druh komédie a tie "easter eggs" sú neskutočne rušivé a dokopy celý čas len odpútávajú pozornosť. A aby som už skutočne dorazil tento film posledným úderom tak poviem, že Maxova rodina je skutočne hrozná. Jeho otec je príšerný, jeho argumenty hrozné... a Aisling Bea... ako jeho matka na tom nie je vôbec o nič lepšie. Filmová tragédia a jeden z najhorších remakov (alebo sequelov?), čo som kedy v živote videl. Nie je to ani len komicky zlé, ako to bolo v prípade "Home Alone 3". Je to len čistý otras. Hodnotenie: F ()

korok 

všetky recenzie používateľa

Dalším filmům v pořadí, ze série Sám doma, škodí neustálé srovnávání s původními prvními dvěmi kultovními klasikami s Macaulayem Culkinem, v roli Kevina McAllistera. Když si to člověk odmyslí a bere toto jako samostatný film, tak si to možná tu 1-2 hvězdy zaslouží. :-) Existují rozhodně tragičtější rádoby komedie. Filmu, dle mého, škodí hlavně výběr "záporáků" ve stylu slušňáckého a nijak směšného manželského páru, který se snaží dostat do domu a kteří vlastně žádnými záporáky nejsou. Měli tam normálně šoupnout, po starém vzoru, nějaké dva směšné a pitomé zloděje, ve stylu Marfa a Harryho, kteří by měli vyloženě nekalé úmysly. To by filmu rozhodně prospělo a určitě se to dalo vyřešit mnohem lépe. Takhle je to bohužel pouze jak vyšité pro děcka z prvního stupně a školky. Potěšila účast Buzze McAllistera v roli policisty a jeho vzpomínky na Kevina a původního Sám doma, plus taktéž soundtracková spojitost. ()

Reklama

Derek odpad!

všetky recenzie používateľa

jednoznačný kandidát na najhorší film roku, i keď tu podľa mňa nejde o film, ale len o "content" výplň pre disney+ službu a film ktorý kanibalizuje na jednom z najlepších vianočných filmov všetkých čias. inak mám rovnaké výhrady ako silentname, ktorý vistihol úplne presne všetko čo je na tomto paskvile zlé... ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Veľmi nešťastný remake. V prvej tretine už síce bolo jasné, že film nemá rovnaké kúzlo, ako originál, ale bol som zvedavý, pretože to vyzeralo, že sa tvorcovia snažia otočiť celý koncept naopak - zlodeji sú v skutočnosti kladné postavy a chalan je nepodarený fagan. Veľa tomu nasvedčovalo: chlapcova rodina je bohatá a nesympatická, zatiaľ čo rodina zlodejov drží pokope. Jediný moment, ktorý má srdce tiež prichádza, keď si Ellie Kemper spomína, ako im bolo dobre v dome, ktorý musia kvôli financiám opustiť. Je preto úplne šialené, že v záverečnej tretine chce film zopakovať bežný koncept Sám Doma - ako môžu tvorcovia očakávať, že sa bude divák baviť na trýznení zlodejov, keď sú to hlavní protagonisti filmu a divák im fandí? Absolútne to nefunguje a je to škoda, lebo inak film vyzerá fajn, hudba znie povedome, zlodeji sú sympatickí, otočený koncept mohol byť zaujímavý a Buzzove cameo je tiež obstojné. Keby na tom trochu viac popracovali, mohol z toho byť slušný priemer. Takto je to len veľké sklamanie. ()

Baron Noktur odpad!

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som filmu chcel udeliť jednu hviezdičku za celkom originálny nápad, že typickí zlodeji z pôvodných dielov, tu vlastne ani nie sú skutoční zlodeji, no pri písaní toho textu ma tuposť filmu tak nazlostila, že som tomu nemilosrdne napálil odpad. Ujajčaný neznesiteľný ukecaný černoch, afektovaní manželia tváriaci sa ako keby spadli z Marsu, zbesilá rodinka, ktorá namiesto vierohodného zhonu z prvého a druhého dielu, len strápňuje na čele s instagramom posadnutým otcom s neznesiteľne vejúcou ofinkou a samozrejme, ten hlavný bod programu, sadlom prerastený malý brav, ktorý kvôli svojej neuveriteľnej retardovanosti takmer prizabije síce afektovanú ale stále nevinnú, vyššie spomenutú, dvojicu manželov. Dej filmu je megatrápnosť, ktorý mení charaktery postáv zo sekundy na sekundu, ako keby sa na scenári podieľali dvaja ľudia s tým, že prvý napísal prvú polovicu filmu a druhý zasa druhú. Koniec filmu je asi ten najotravnejší a najslizkejší happyend v histórii kinematografie, po ktorom som si dal radšej urobiť test na cukrovku, či som ju z neho náhodou nechytil. Totálna sračka na čele s totálne odporným supersmradom, ktorý, keď je doma sám, rád oblieka do ženských šiat. Lúzer debilný. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama