Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

Makky 

všetky recenzie používateľa

Toto mal dostať do rúk schopnejší režisér. Books of Blood balancuje na hrane bezvýznamného jednoduchého hororu a zaujímavej perspektívnej žánrovky. Nevýraznosť je najcharakteristickejšie slovíčko pre tento film a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Vďaka obom hereckým predstaviteľkám sa drží snímok v dobrých vodách. 2/3* ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Napadito posplietane nitky zdanlivo nesuvisiacich pribehov, su celkom umne v zavere spojene. To sa mi pacilo. Uz menej par, az prilis na pilu tlaciacich a nie moc uveritelnych chovani sa postav. A obcas to bola i postava samotnej Britt. Atmosfera sem-tam takisto "hapruje", ked si uvedomime s akym nametom sa pracuje, pretoze viac nez horror som film vnimal ako thriller. Rozpacite, hoci vizual je uchadzajuci. 55% Snad vam sadne. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Books Of Blood" je pre mňa trošku mix. Nemôžem filmu uprieť jeho kvality, no súčasne mám pocit, že nie všetko dopadlo tak, ako by som si predstavoval. Príbehy ako také sú zaujímavé, vizuálne to ponúka niekoľko skutočne strašidelných momentov a rovnako sú na tom aj zvukové časti. Všetko zvládnuté skvele. Mne však vadí len jedna vec, a tou je to, že by som chcel asi vedieť viac o príbehu Jenny. Asi by som chcel spracovať prvý príbeh ako samostatný film. Len neviem či sa dočkal uspokojivého zakončenia. Keď som videl posledné minúty filmu, tak som skutočne nevedel či im to žerem. Skôr som sa cítil, že všetko čo sa počas prvej časti budovalo bolo vlastne zbytočné. Nebudem to vysvetľovať, no koniec mi to proste celé pokazil. Čakal som niečo silnejšie. Príbeh Mary a Simona je tiež celkom zaujímavý a na konci sa dočkáme dobrého zvratu, no chvíľkami pôsobil trošku monotónne. Najlepšia časť na ňom je práve ten spomínaný záver. No a záverečná časť je skôr len bonus na to, aby sa nám príbehy prepojili a nejako sa to celé uzavrelo. Oceňujem hercov v tomto filme, vizuálne a zvukovo super, no čakal som, že ma príbeh dostane trošku viac. Každopádne ak ste fanúšikom hororov, prídete si tu podľa mňa na svoje. Hodnotenie: C+ ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Hmm, jak bych to řekla...No, tak to řeknu rovnou. Zpracování dobrý, nudné to nebylo akorát mi to přišlo úplně nelogické, nesmyslné, konec se mi teda v žádném případě nepropojil ( na rozdíl od ostatních diváků) a tím pádem jsem to vůbec nepobrala. Když to skončilo, tak mě napadla jediná věta : " A co jako?" U Kinga to mělo všechno vždy logiku a smysl, ale Barker mě velice zklamal i když kniha bude patrně lepší...Za mě otrávených 50% ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Tři vzájemně propletené příběhy, které nejen že jsou zajímavé a scénaristicky poutavé, ale jsou sakra atmosfericky hutné, vizuálně působivé a napínavé. Švábi, krysy, duchové i psycho maniaci - originální nápady s pořádným hororovým duchem, který přesně v současných hororech chybí, možná právě proto jsem z Books of Blood tak odvařený. Slušný hit a Clive Barker potvrzuje, že v hororovém žánru je jeho jméno na vrcholu právoplatně. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • Natočeno na motivy „Books of Blood“, série hororových sbírek beletrie, kterou napsal britský autor Clive Barker v letech 1984 a 1985. Celkem existuje šest knih. (Johnny.ARN)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama