Reklama

Reklama

Scény z manželského života

(seriál)
  • USA Scenes from a Marriage
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Seriál Scény z manželského života, natočený podle švédské klasiky Ingmara Bergmana z roku 1973 s Oscarem Isaacem a Jessicou Chastainovou v hlavních rolích, znovu zkoumá ikonické pojetí lásky, nenávisti, touhy, monogamie, manželství a rozvodu z pohledu současného amerického páru. (HBO Europe)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (6)

Scény z manželského života (2021) 

Scenes from a Marriage je veľmi zaujímavo a pútavo natočená miniséria. Manželstvo je tu také reálne!!! Herecké výkony sú wow!!! Keď som dopozerala prvú epizódku Innocence and Panic mala som trošku zmiešané pocity a bola som na pochybách, či sa mi to bude ďalej páčiť, no zároveň som bola zvedavá. V epizóde Poli je Oscar Isaac ešte lepší ako Jessica Chastain, no obaja hrajú vynikajúco!!! Vôbec nevadí, že sú tam len oni dvaja. Na začiatku vždy vidíme štáb s proticovidovými opatreniami, kamery, atď. a potom sa na scéne objavia Isaac a Jessica a my diváci úplne zabudneme, že je tam okolo nich celý tím ľudí, pretože hrajú na 100% uveriteľne!!! Druhá epizóda je emocionálna bomba a maximálna depka!!!! The Vale of Tears sa mi zo všetkých epizód páčila najviac. V epizóde The Illiterates Jessica Chastain vydáva zo seba maximum!!! Psychicky až vyčerpávajúca epizóda, veľmi dobre napísané dialógy a celkovo postavy, takmer klaustrofobické prostredie, napätá atmosféra, dážď sa tu maximálne hodí, ale NAJ sú herecké výkony, ktoré sú vlastne na celej minisérii to najlepšie a už len kvôli tomu sa oplatí pozrieť si to. Samotný koniec In the Middle of the Night, in a Dark House, Somewhere in the World ma trošku sklamal, ale celkovo sa mi to páčilo. Určite si pozriem aj švédsky originál. ()

Nevinnost a panika (2021) (E01) 

Komentár k prvej epizóde píšem až po zhliadnutí prvých troch a musím povedať, že táto miniséria je čím ďalej, tým lepšia!!! Keď som dopozerala Innocence and Panic mala som trošku zmiešané pocity a bola som na pochybách, či sa mi to bude ďalej páčiť, no zároveň som bola zvedavá. Scenes from a Marriage je veľmi originálne a zaujímavo natočené. Manželstvo je tu také reálne!!! Herecké výkony sú wow!!! SPOILER: Ale rozhodnutie manželov ísť na potrat bolo veľmi sebecké, z môjho pohľadu. V jednej chvíli uvažovali o novej detskej izbe a potom také sklamanie. Buď silné 3 alebo slabšie 4* za túto epizódu. (20.07.2022) ()

Poli (2021) (E02) 

V epizóde Poli je Oscar Isaac ešte lepší ako Jessica Chastain, no obaja hrajú vynikajúco!!! Vôbec nevadí, že sú tam len oni dvaja. Na začiatku vždy vidíme štáb s proticovidovými opatreniami, kamery, atď. a potom sa na scéne objavia Isaac a Jessica a my diváci úplne zabudneme, že je tam okolo nich celý tím ľudí, pretože hrajú na 100% uveriteľne!!! Táto epizóda je emocionálna bomba a maximálna depka!!!! SPOILER: Mira je opäť sebecká. Nezdá sa vám, že Jonathan reaguje neprimerane situácii? Ktorý chlap by na jeho mieste žene ešte pomáhal zavrieť kufor?!!! Len som zírala. Veľmi silná epizóda. (25.07.2022) ()

The Vale of Tears (2021) (E03) 

The Vale of Tears sa mi zatiaľ zo všetkých epizód páčila najviac. Trošku mi v tejto minisérii chýbajú časové údaje, no z rozhovoru je jasné, že prešiel celý rok, odkedy Mira odišla. Jessica Chastain je v tejto epizóde veľká kočka. Dvaja herci, jeden byt, je to celé také komorné, no zároveň veľkolepé. Neviem ani nájsť vhodné slová, ale je to také do deja maximálne vťahujúce a pritom toho deja tam nie je veľa, dôležité sú dialógy a emócie!!! Herecké výkony sú bezchybné, pôsobia tak skutočne, je to až neuveriteľné!!!! SPOILER: Uhádla som, že ten mladý jej dá kopačky a čo bude ďalej? Táto epizóda má u mňa 4 a pol*. ()

The Illiterates (2021) (E04) 

Jessica Chastain tu vydáva zo seba maximum!!! Psychicky až vyčerpávajúca epizóda, veľmi dobre napísané dialógy a celkovo postavy, takmer klaustrofobické prostredie, napätá atmosféra, dážď sa tu maximálne hodí, ale NAJ sú herecké výkony. SPOILER: Je to ako život, raz sme hore raz dole ako na hojdačke. V tejto epizóde sa Mira ocitá na dne, stráca všetky istoty a pôdu pod nohami. Zo všetkého najviac si želá to, čo mala predtým. Obyčajný rutinný rodinný život, ktorý ako sa zdá, už nikdy nezíska späť. Stálo jej to za to? Myslím, že si je toho dobre vedomá, že odísť od Jonathana bol jeden veľký omyl. Často aj v živote chceme niečo viac, než to, čo máme. V každom prípade, opäť epizóda na zamyslenie. Veľmi silné 4*. ()

In the Middle of the Night, in a Dark House, Somewhere in the World (2021) (E05) 

Hmh, tak ten koniec ma až tak nepotešil. Paradoxne práve pri záverečnej epizóde som sa prvýkrát trochu nudila. Mám pocit, akoby ešte malo prísť nejaké pokračovanie, aj keď viem, že nepríde. In the Middle of the Night, in a Dark House, Somewhere in the World je najslabšia epizóda a preto dávam len 3*. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Reklama

Reklama