Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je významný neurochirurg (Miroslav Macháček), ktorý čoskoro oslávi životné jubileum. príležitosťou na rekapituláciu a spomienky na to, aké mu život priniesol úspechy, ale aj ťažkosti. Starnúci profesor stojí pred náročnou a takmer beznádejnou operáciou malého pacient Víťu Uzla (Jakub Zdeněk), ktorého všetci prezývajú Uzlík. Malý chlapček má na svete už len jediného blízkeho človeka – starého otca (Štefan MišovIc). Hoci Uzlíkov mozgový nádor označili lekári za príliš pokročilý a operácia je podľa nich beznádejná, profesor sa rozhodne operovať. Zostávajúce hodiny do operácie sú pre profesora príležitosťou na rekapituláciu a spomienky na to, aké mu život priniesol úspechy, ale aj ťažkosti. Zoznámime sa aj s jeho súkromím, manželkou Jitkou (Jana Brejchová), výbornou lekárkou, ktorá sa kvôli rodine vzdala chirurgie, a synom Ondřejom (Ondřej Pavelka). Spoznáme prostredie kliniky, profesorových spolupracovníkov i pacientov. Začiatok operácie sa blíži a profesor sa v dôsledku nehody stane zrazu fyzicky indisponovaný... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

lake-lake

lake-lake (hodnotenie, recenzie)

Laliss

Samotné normalizování už bylo možná skončeno. Z toho plyne, že už byli všichni znormalizovaní. Gorbačova se komouši v ČSSR báli jako čert kříže a dokonce cenzurovali tehdejší sovětské noviny a časopisy, které bylo možno tradičně koupit i ve stáncích PNS. Obsah ale začal být silně "netradiční", takže se českým komunistům pranic nelíbil. A pokud ti to není jasné, a ty roky jsi nezažil, tak zkus oficiální terminologii, třeba na wikipedii.

na príspevok reagoval Laliss

Uživateľ lake-lake zmazal svoj príspevok.

Laliss

Laliss (hodnotenie, recenzie)

Ale to už právě nebyla normalizce, ty hejhulo.To už bylrok 85, už byl v Moskvě Gorbačov. Normalizace prakticky probíhala tak 70-80. V roce 85 už byla jiná doba!

na príspevok reagoval lake-lake, lake-lake

JimmyHayek

JimmyHayek (hodnotenie, recenzie)

Jeden  z nejlepších filmů z dob normalizace. Četl jsem i knížku a hlavní postava jako by byla psána přímo na tělo Miroslavu Macháčkovi

Reklama

Reklama