Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako černý pasažér rozvrátí disciplinovaný chod jednoho nádraží. Pan Ťopka působí dojmem gentlemana trochu chaplinovského typu. Živí se příležitostnou prací, za níž jezdí výhradně jako černý pasažér vlakem. Při jedné jízdě se setká s obávaným generálním inspektorem drah Kokrhelem. Na jedné malé stanici se mu podaří vystoupit a převléknout se do uniformy přednosty stanice. Setkání s inspektorem Kokrhelem se však nevyhne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (325)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Uplne chapem, preco je tato komedia jedna z najoblubenejsich, ale tentokrat som sa len parkrat pousmial. Uznavam, ze Burian bol perfektny herec, ale ani on ma nedokazal az tak rozosmiat. Ak by som dal 4 hviezdicky, klamal by som sameho seba len preto, aby som sa prisposobil k väcsinovym hodnoteniam, takze za 3... 28.06.2009 ___ Vlasta Burian - (Ťopka) +++ Zita Kabátová - (Julie, přednostova žena) +++ Antonín Zacpal - (Přednosta stanice Anatol Jelen) +++ Jaroslav Marvan - (Generální inspektor Kokrhel) +++ Václav Trégl - (Skladník Pivoda) +++ Theodor Pištěk - (Restauratér Hejhal) +++ Hudba: Jára Benes +++ ()

Mr.Floyd 

všetky recenzie používateľa

Přednosta stanice....jednoducho nie je o čom, absloútna povinná záležitosť, ktorá nesmie uniknúť žiadnemu Čechovi či Slovákovi. Burianove filmy predstavujú vrchol česko-slovenského inteligentného humoru, ktorého je v Přednostovi na rozdávanie. Nezabudnuteľný zážitok, ktorý si po určitej dobe budete chcieť zopakovať. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian bol proste genialny komik. Hoci mam stale problem s ceskoslovenskymi filmami 30. rokov /jo, stale tvrdim, ze filmari sa len rezisersky hladali, herci tiez nemali prakticke skusenosti ...../, v zasade ich neglorifikujem, ale ani nezatracujem. S cs filmami 40. rokov potom uz problem nemam - predsa len nasi ceskoslovenski velikani ako Vavra, Fric, Bielik, Zeman uz nabrali reziserske skusenosti. A tuna ide o vyslovene genialnu komediu z Protektoratu Cechy a Morava. 94 % ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Klasika všech klasik. Jako vždy perfektní Vlasta Burian. Jeho humor je neopakovatelný. Samozřejmě sám by to asi neutáhl, takže poklona i Zitě Kabátové, Jaroslavu Marvanovi a dalším. Kdybych měl Přednostu stanice zaškatulkovat do filmů pro pamětníky, tak bude patřit k tomu nejlepšímu a tak si zaslouží nejvyšší hodnocení a mé doporučení!!! ()

LiborGondek 

všetky recenzie používateľa

Mám rád skoro všechny filmy V. Buriana, ale tenhle je jeden z těch úplně nejlepších. Terminus technicus GENERÁLNÍ KOKRHEL používám pravidelně i v běžném životě. I když jsem Přednostu stanice viděl snad stokrát, vždy se u něho nasměju. Výborná komedie a skvělé výkony nejen pana Buriana, ale i všech ostatních zúčastněných. 90% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (27)

  • Když se černý pasažér Ťopka (Vlasta Burian) schovává před generálním inspektorem Kokrhelem (Jaroslav Marvan), je v kanceláři přednosty stanice na zdi na kalendáři dvanáctého. Po převlečení do uniformy se oba v této kanceláři setkávají a na kalendáři je jedenáctého. O pár obrazů později a poté po zbytek filmu, který se odehrává ve stejný den, je na kalendáři již správně dvanáctého. (bomber7)
  • V roku 2014 si unikátny pohľad do zákulisia filmu Prednosta stanice prichystala Obrazáreň Špejchar v Želči u Tábora. Desiatky fotografií neznámeho, nedohľadného autora zapisujú vznik diela niekedy akoby zblízka, inokedy sa ponúka zdanie, že protagonisti ani netušili, že ich odniekiaľ zvečnil objektív fotoaparátu. Rodina známeho českého herca bola nútená nedávnu sériu 70 fotografií, ktoré opatrovali tri generácie, predať. Z toho 50 unikátnych snímok približujúcich naživo atmosféru natáčania nestarnúceho filmu. (Raccoon.city)
  • Při hodnocení české filmové tvorby se zástupci filmového oboru, kteří se sešli u ministra obchodu protektorátní vlády Jaroslava Kratochvíla, pod něhož resort filmového průmyslu spadal, shodli, že se jedná o nejhorší snímek roku 1941. (raininface)

Reklama

Reklama