Reklama

Reklama

Epizódy(20)

Recenzie (3)

noriaki 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

70 % Robot - Není to špatné, není to vyloženě dobré. Představení čtvrtého a pro mnohé nejlepšího Doctora je utahané a místy rozpačité. "Záporák" je spíš směšný než budící respekt. Skupinka rádoby nacistů je ovšem správně odporná. 90 % The Ark in Space - Tohle je pravý začátek čtvrtého Doctora, ve kterém bude divák seznámen se všemi typickými prvky jeho epizod. Tahle má v sobě něco z Vetřelce a něco z Aldisova Nonstopu. Nechybí typická hutná atmosféra, která občas přetéká do hororu. 90 % The Sontaran Experiment - Temná a krutá epizoda, kterou devalvuje slaboduchý závěr. Správný voják by se nenechal tak snadno odradit. 100 % Genesis of the Daleks - pravděpodobně nejlepší epizoda s Daleky, téměř jistě nejlepší epizoda čtvrtého Doctora a dost možná nejlepší epizoda z celého dlouhého seriálu. Pokud má vůbec nějakou slabinu, tak v závěrečné pointě, vyjádřené Doctorovým proslovem. Davros je záporák jak se patří. Geniální, zlý a budící hrůzu i respekt. 70 % Revenge of the Cybermen - jako už klasicky, když se objeví jedni, nesmí chybět ani druzí. Cybermeni dostali jen lehce nadprůměrnou epizodu, která by kdekoliv jinde neurazila, jenže po takové náloži šlo téměř o zklamání. Vysvětlení proč je nutné zničit Vogu snad nebudeme brát vážně. ()

johny95

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

12. SÉRIA: 1201 Robot 95% || 1202 The Ark in Space 100% || 1203 The Sontaran Experiment 85% || 1204 The Genesis of the Daleks 100% || 1205 Revenge of the Cybermen 95% Nová séria, nový Doctor. Seriál naberá na vtipnosti, čo je v mnohom zásluhou práve Bakera. Jeho Doctor je geniálny a nečudujem sa, že je pre mnohých tým najlepším. U mňa ešte stále nie (stále je pre mňa 3. Doctor lepším), ale nedá sa ho nezamilovať si. Už v prvom príbehu prekypuje energiou, vtipom a mnoho Bakerových najrozšírenejších citátov pochádza práve z neho. Príbeh je skvelo napísaný a efekty sú skôr strašne vtipné ako čokoľvek iné, našťastie kvalitu príbehu nezrážajú natoľko ako pri Invasions of the Dinosaurs. Páči sa mi fakt, že celá táto séria je ako jeden veľký príbeh, kde finále jedného a začiatok druhého príbehu na seba neustále a hneď nadväzujú. Scenáre sú výborné, zmena producenta a hlavného scenáristu určite prospela. Príbeh so Sontaranom je ten najslabší, čo je škoda, potenciál tam bol. Najlepším príbehom je určite Genesis of the Daleks, čo je perfektný príbeh v každom ohľade a odporúčam ho pozrieť každému fanúšikovi. Ak si chce pozriť nejaký klasický príbeh, vyberte si práve tento. Sarah Jane je naopak poklesom, celá jej postava je napísaná v tejto sérii zle, oproti výnimočnej spoločníčke z minulej série tu máme ďalšie hlúpučké dievčatko, ktoré rado kričí, plače, desí sa a jej vlastná linka deja poväčšine nie je veľmi zaujímavá. Nový spoločník Harry Sullivan sa snaží a snáď v ďalšej sérii nezaznamená podobný pokles ako Sarah Jane. ()

Reklama

matolas 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príchod najkultovejšieho Doktora si vyslúžil nesmierne silnú sériu, ktorej najslabšie články sú paradoxne úvod a finále. Robot je priemernou epizódou akoby ešte z Pertweeho éry a zaujme len spoznávaním Bakerovho Doktora. The Ark in Space už naplno nahadzuje do gulášu všetky typické ingrediencie Bakerovej éry: opustená vesmírna stanica, temná atmosféra, perfektná kombinácia humoru a monštrá z pomaľovanej bublinkovej fólie. Už druhá epizóda naznačila, že sa diváci majú na čo tešiť a dodnes patrí k výkladnej skrini Bakerovej série. Výrazne tomu dopomáha aj kombinácia Doktor, Sarah Jane a Harry. The Sontaran Experiment je oddychovým návratom Sontaranov (s fúzikmi!), ktorý poteší a aj zabaví. Čo napísať o Genesis of the Daleks okrem toho, že ide o najúspešnejšiu a pre mnohých fanúšikov najlepšiu epizódu nielen s Dalekmi, ale aj seriálu vôbec. Snáď len toľko, že sa nečudujem, i keď na môj vkus by neuškodilo príbeh skrátiť o dve časti. Davros je však perfektné stvorenie a téma epizódy je opäť raz nečakane vážna a temná. Škoda, že ani RTD a ani Moffat nedokázali nadviazať na vynikajúce epizódy s Dalekmi, keďže tie najlepšie sú stále práve v klasickej éry. Za mňa je toto druhá tesne za Hartnellovou Dalek's Master Plan. Cybermeni po Tomb of the Cybermen boli pre mňa v seriáli trošku navyše a žiadnu z ich epizód (okrem Earthshock) si poriadne nepamätám a ani Revenge of the Cybermen nie je výnimkou. Aj napriek slabšiemu finále však ide o vynikajúcu sériu, ktorá sa až na úvod odohráva celá mimo Zeme, čo po dlhej Pertweeho ére nesmierne poteší. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama