Reklama

Reklama

Zelené koule: Hlava na hlavě

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Hudobný / Krátkometrážny
Česko, 2019, 2 min

Obsahy(1)

Bizarní příběh o tom, jak se žije zvířatům v klecích a o čem se takové slepici může zdát. Videoklip vznikl na podporu celoevropské kampaně proti klecovým chovům hospodářských zvířat (hlavanahlave.cz) pod taktovkou organizace Nesehnutí. (whack)

Recenzie (2)

whack 

všetky recenzie používateľa

Aktivistický song Hlava na hlavě bol konečne vydaný až koncom roka 2021 na albume Lover Nature. Tento zaujímavý akustický eko-punk / folk punk si sem-tam púšťam už celkom dlho, pravdepodobne už od roku 2008, kedy vydali prvý album. Toto je ale ich prvý klip. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Videoklip, ukazujúci vtipne a zároveň trpko neradostný život, i túžby a nádeje kúr v masových hydinárňach. Zároveň zameraný proti veľkochovom hospodárskych zvierat (ošípané, kravy, sliepky). A zvlášť voči klietkovým chovom.  Popis ku klipu vyzýva na podpis petície zakazujúcej tento utrpenia plný & rýchlo obratový & mučiaci spôsob výroby mäsa a vajec. Až na to, že keď kliknete na stránku www.hlavanahlave.cz, tak žiadnu petíciu tam podpísať neviete. Len sa dozviete, koľko ľudí podpísalo a že vraj eú parlament sa bude zaoberať. Stiahnuť sa ale dá leták Nesehnutí (eko hnutia z Brna) a prípadne sa inak zapojiť. Napríklad šíriť odkaz na uvedenú stránku, čo týmto aj činím. A zároveň neodpustím si poznámku:  Ak ide o aktivizmus, ten by mal aj skutočne ponúkať, k čomu vyzýva (podpis petície), a nie niečo odlišné (ponuka šíriť odkaz na stránku, stiahnuť si plagát a šíriť ho atď). Je pravda, že od premiéry klipu uplynulo dva a pol roka, nuž ale aktivisti, ak sú aktívni, predsa aktuálne vedia zmeniť popis. Alebo nie? Neviem. Dosť bolo kritiky, spiatky k vajcám. Podľa mňa tie, čo sú vynosené v slepačích koncentrákoch, zrejme nejako nie úplne fajne pôsobia na prijímateľov. Okrem výživných látok sú totiž plné odlesku neradostného života svojich kuracích mám, ktoré ich v sadistickej oceľovej mučiarni zniesli. ()

Reklama

Reklama