Reklama

Reklama

Hry kolem světa

(seriál)
  • USA Home Game
Dokumentárny / Športový
USA, 2020, 3 h 50 min (Minutáž: 23–36 min)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Tenhle dokumentární seriál mapuje výjimečné a nebezpečné tradiční sporty z celého světa a zkoumá prostředí a kultury, ze kterých vzešly. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (7)

Florentský fotbal (2020) (E01) 

Ako dokument je to zvládnuté dobre a úprimne o tomto "futbalovom" turnaji som ešte nepočul. Skrátka vo Florencii sa s tým nes*rú a možno aj vďaka tejto tradícii patria ich tifosi k tým najtvrdším v Taliansku. Je pekné, že sa takáto tradícia udržiava ale je otázkou či calcio storico je ešte šport. ()

Skotské hry (2020) (E02) 

Tentokrát škótska silová disciplína, olympiáda pre škótskych horalov, ktorí si svoje sily zmerajú aj pri tak náročnej disciplíne akou je hod kmeňom stromu. Dokument na solídnej úrovni, súťaž silmých mužov už však nie je až tak výnimočná ako futbal vo Florencii. ()

Volné potápění (2020) (E03) 

Sympatický dokument s okienkom do kultúry na Filipínach. Ako je vidieť aj iné krajiny majú časť obyvateľstva ktorá je v očiach ostatných menejcenná (ako u nás Záhoraci či u susedov ľudia zo Slezska). Svet je plný predsudkov. Samotná súťaž je skôr o prekonávaní samého seba ako súperov, ako dokument je to zatiaľ najlepšia epizóda. ()

Kok-boru (2020) (E05) 

Kirgizské El Classico s 10.000 divákmi...človek sa jednoduche neubráni tomu aby náročnejšiemu športu dal vyššie hodnotenie... ()

Voodoo wrestling (2020) (E06) 

Keď baví wrestling 12 ročné deti pochopiť sa to dá, keď je národnym športom africkej krajiny je to na zamyslenie...napriek tomu si dokument udržuje svoj nezaujatý postoj a za zmienku stáli minimálne činky na ktorych chlapík z DR Konga cvičil. ()

Makepung (2020) (E07) 

Bali je nepochybne nádherná krajina a k nej patrí aj pretek záprahu buvolov. Veľmi pozitívne možno hodnotiť charakter dokumentu bez akýchkoľvek vlastných, (či už liberálnych, konzervativnych, stredopravých, krajne ľavicovopravicových) názorov. Až sa človeku nechce veriť že Netflix toto dokáže... ()

Pehlwani (2020) (E08) 

Približne 4,3 sekundy potom ako som Netflix pochválil za nezaujatý dokument tu máme epizódu prešpikovanú narážkami na patriarchát a feministické hnutia. Niečo bolo a niečo sa mení, India však má pálčivejšie problémy (znásilnenia žien a detí, chudoba) ako to že ženské zápasničky nemôžu bojovať na hline v akejsi kaplnke. Škoda tohto poňatia epizódy, opäť zbytočné a opäť to pokazilo dojem z inak veľmi dobrého dokumentu. ()

Reklama

Reklama