Reklama

Reklama

Strieborné korčule

  • Česko Stříbrné brusle (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva v roku 1899 vo vianočnom Petrohrade, kde mráz pokryl rieku Nevu a jej kanály ľadom, na ktorom si predajcovia postavili stánky a kde korčuľuje celé mesto. Krátko pred začiatkom nového storočia osud prepojí životy dvoch mladých ľudí, ktorí sa nikdy nemali stretnúť, pretože každý z nich pochádza z iného sveta. 18-ročný Matvej Pojakov (Fjodor Fedotov) je syn chudobného remeselníka, ktorého jediným bohatstvom sú zdedené strieborné korčule. Pracuje ako korčuliarsky kuriér miestnej pekárne, ktorý je známy svojou rýchlosťou. Je najrýchlejší vďaka špeciálnym strieborným korčuliam, ktoré priniesol jeho otec, lampár , pred mnohými rokmi z Amsterdamu v Holandsku. Matvej stratí prácu, ale nájde skutočného priateľa. Jeho nový známy, Alex (Jurij Borisov), skvele korčuľuje ale nie je to len taký hocijaký mladík. Je hlavou skupiny nepolapiteľných vreckárov, ktorí zamrznutých kanáloch okrádajú návštevníkov a obyvateľov Petrohradu. Matveja prijmú medzi seba, zaučia do tajov svojho remesla a naučia ho aj zopár šikovných korčuliarskych trikov. Alisa Vjazemskaja (Sofja Prissová) je dcéra vysokopostaveného úradníka. Mladá ambiciózna šľachtičná sníva o štúdiu chémie. Záujem o vedu a ďalšie koníčky však musí skrývať pred svojím otcom Nikolajom (Alexej Guskov), ministrom, ktorý si rovnako ako mnoho iných ruských šľachticov svojej doby myslí, že žena nepotrebuje vyššie vzdelanie. Stretnutie Matveja a Alisy poznamená celý ich ďalší celý život. Bude však osud ich láske naklonený? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Strieborné husle alebo možno dôvod, prečo sú ruskí hokejisti takí obratní? Tie piruety na ľade pri kradnutí peňaženiek boli famózne. Celý film mi prišiel sčasti ako reklama na krasokorčuľovanie a zároveň je to taká milá rozprávka pre dospelých, v ktorých dominuje aj nepravdivý obrázok starého cárskeho Ruska, ale o to tu nešlo. Pekná scenéria Petrohradu, dobrý vizuál, ale námetom chudobného chlapca, ktorý si vezme bohatú dievčinu, sme ostali neoriginálni. Hoci niečo by sa našlo - princezná, ktorá číta Kapitál od Marxa, tak to sme tu fakt ešte nemali! ()

Elio 

všetky recenzie používateľa

K Silver Skates jsem zpočátku přistupovala  s notnou dávkou nedůvěry. Tvářilo se to jako velkolepá kostýmově bohatá pohádka, která nakonec zklame hereckými výkony, přeslazeným příběhem a cringe scénami. No, byla jsem nakonec moc mile překvapená. Zaprvé k záporům. Chápu, že v Rusku v čele s Dostojevskim se tíhne k dlouhým, ale opravdu dlouhým dílům a Silver Skates tohle pravidlo veskrze potvrzuje. 130 (!) minut dlouhý film ale nutně neznamená kvalitu. Několikrát jsem se přistihla, že ztrácím pozornost, protože na první pohled akční a zajímavé scény byly protaženy do neskutečné délky (např. instruktáž gangu, jak okrádat bohaté) a přitom je to taková škoda. Mohlo jít o úderné linky, které se ale v dlouhé stopáži tak trochu rozplizly do prázdna. Taky jsem si nebyla úplně jistá střihem. Někdy byly scény až neskutečně dlouhé, ale v další chvíli byly zvláštně zkratkovitě prostříhané, takže působily spíše jako trailer k filmu. Tady ale moje kritika vlastně končí. Kostýmy byly nádherné, radost pohledět. Příběh byl naivní, pohádkový, ale protkaný i smutnými momenty. Hlavní pár si k sobě sice našel cestu poměrně náhle, ale to vlastně tolik nevadilo. No a nakonec zlodějský gang v čele s Alexem se mi vryl do paměti ze všeho nejvíc. Kdo četl Šest vran nebo Prohnilé město, možná v Alexovi uvidí kus z Kaze Brekkera, kdo ne, věřím, že ho tahle dost charizmatická vedlejší postava zaujme i tak. Pro mě byl vlastně hlavním důvodem, proč jsem této trochu zapomenuté ruské pohádce dala 4 hvězdy. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Skvelé, skvelé, skvelé! Tak toto sa Rusom rozhodne podarilo a ja som zostal absolútne očarený. Tento príbeh sa možno trochu ponášal na rozprávku (hlavne v tom kontraste chudobný chlapec vs. bohatá šľachtičná), ale našťastie to nebolo až tak úplne idealistické, a zápletka bola oveľa napätejšia a pôsobivejšia. Na tomto filme sa mi páčilo úplne všetko - parádna výprava, majestátne kulisy cárskeho Petrohradu, pôvabné dobové kostýmy, zaujímavé postavy (dobré aj tie zlé), kvalitná zápletka (s množstvom zákutí), smutno-pekný dej, príjemné posolstvá,... No proste film, ktorý som si skutočne užil od začiatku až do samého konca. Dokonca si viem predstaviť, že sa z toho stane akási "zimná klasika". Jediné, čo mi tak trochu prekážalo, boli tie predimenzované vizuálne efekty. Ale to nič nemení na finálnom hodnotení = 5 hviezd! ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Nádherný dobrodružno-romantický příběh z carského Petrohradu. Už dlouho jsem neviděl film za 5* a toto mě velice překvapilo a potěšilo. Rusové nám přináší skvěle vyladěný příběh o mladém zlodějíčkovi na bruslích a mladé ženě ze šlechty. Jejich láska a napětí potěší divákovo srdce. EDIT: Film jsem po týdnu viděl podruhé a užíval jsem si to stejně, jako kdybych to viděl prvně. Ten film nemá vůbec žádnou chybu, je naprosto dokonalý. Ta vánoční atmosféra Petrohradu, mnoho scén na ledě, kolem vánoční trhy, skvělá napínavá zápletka a romantika. Film řadím do mé TOP 10. ()

yvona 

všetky recenzie používateľa

Mně to nedá... oceňuji Rusy, kterak se vypořádali s povinnou kvótou obsazování pigmentově bohatších spoluobčanů. Černoch se mihne v samém začátku,kde si ho málokdo povšimne a povinnosti je učiněno za dost. Smekám:)))) S Netflixem vyjebali slušně i s přihlédnutím na to, že se nevyskytlo žádné ze 72 prosazovaných pohlaví. Ba co víc,ani gayové. Velmi krásná pohádka, nádherné záběry. Kamera,herci, scénář,tempo,hudba..... skvělé. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v St. Peterburgu a tiež v neďalekom Kronštadte, opevnenom prístavnom meste na ostrove Kotlin. (MikaelSVK)
  • Film sa odohrával v rokoch 1899 a 1904. Vo filme je zobrazený Prof. Mendelejev. Ten však v roku 1890 musel opustiť zobrazenú Štátnu Univerzitu v Petrohrade, kvôli rozporom s vládou. Takže sa nemohol zapodievať vyučovaním študentov, keď sa odohrávali zobrazené udalosti. (Dajman)
  • Počas natáčania sa produkcia filmu dostala do problémov s Ruskou Federálnou bezpečnostnou službou pre dohľad nad prírodnými zdrojmi, pretože z drevených plošín používaných kameramanmi unikli do ľadu toxické farby, ktoré znečistili niekoľko vodných plôch v Petrohrade, vrátane riek Mokya a Kryukov kanál. (Dajman)

Reklama

Reklama