Reklama

Reklama

La donna nel mondo

  • angličtina Women of the World

Obsahy(1)

Tento celovečerný film je natočený na spôsob dokumentu skúmajúceho spôsoby, záľuby a milostné dobrodružstvá žien z celého sveta. Peter Ustinov, ktorý číta komentár, snímku charakterizoval ako „splnený sen voyeura“. Film podáva svedectvo o herečkách v bikinách na filmovom festivale v Cannes, izraelských ženách pri bojovom výcviku a kúpaní bez oblečenia a sexuálnom správaní na švédskom internáte. Film je štruktúrovaný ako vzdelávací program, ale Ustinovo žartovné rozprávanie diváka ihneď upozorní, že snímka má k vážnosti veľmi ďaleko. (HareS)

(viac)

Recenzie (2)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne úchvatné mondo, ktorého sila prioritne nestojí na odhalených ženských krivkách, ale na podmanivom oku kamery, ktoré je podobne ako živý ľudský orgán stále prítomné na atraktívnych miestach, kde sa pohľadom zastaví nejeden krásou posadnutý muž. Po divokejšom „PSIOM ŽIVOTE“ sa talianska skupinka dokumentaristov púšťa bez prestávky do úplne iného sveta – života žien. A že je opäť na čo sa pozerať. Umiernený, trocha sexistický („who cares“) zostrih nešliape na plyn shockumentu tak ako by mohol, namiesto toho je zámerne neutrálny. Vyhliadková jazda za hudobného doprovodu Riza Ortolaniho a Nina Oliviera je čisto pánskym tripom po slnečných exotických krajoch, na mape doposiaľ neprebádaných zákutí. Filmový sprievodca označený ako „La donna nel mondo“ je na cestách za dobrodružstvom nepostrádateľným spoločníkom. Pripútajte sa prosím. Vyrážame! ()

Reklama

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Na filmu se chtěla vyřádit cenzura ve městě Memphis v Tennessee a než distributorovi dala licenci, tak musel odstranit 4 scény z filmu. Což on odmítl s tím, že by to narušilo kontinuitu filmu a licenci nedostal. Až soud se ho zastal a nařízení Memphisu zrušil a tamní cenzory „odsoudil“ jakožto „systém založený na zákazu a priori“. (Zetwenka)

Reklama

Reklama