Reklama

Reklama

Chyť ma, ak to dokážeš

  • Česko Chyť mě, když to dokážeš (viac)
Trailer 1
USA / Kanada, 2002, 141 min

Réžia:

Steven Spielberg

Predloha:

Frank W. Abagnale Jr. (kniha), Stan Redding (kniha)

Scenár:

Jeff Nathanson

Hudba:

John Williams

Hrajú:

Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams, James Brolin, Brian Howe, Frank John Hughes, Steve Eastin (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Frank W. Abagnale je dnes špičkovým odborníkom, kým však dosiahol 21 rokov, pátrala po ňom polícia mnohých štátov a pre agenta FBI Carla Hanratthyo bol nočnou morou. V šestnástich rokoch sa Frank (Leonardo DiCaprio) od svojich rovesníkov veľmi nelíšil. Ale potom sa jeho rodičia rozviedli a on mal pocit, že ostal sám proti celému svetu a musí sa brániť zo všetkých síl. Robil to spôsobom, ktorý svedčí o jeho celkom mimoriadnych schopnostiach. Nielenže si vyrobil doklady a vydával sa za staršieho, ale prenikol i medzi pilotov jednej z najväčších leteckých spoločností bez toho, aby zložil akékoľvek skúšky. Sfalšovaný právnický diplom mu otvoril cestu ku kariére advokáta a nejaký čas pôsobil aj ako detský lekár. Keďže bol veľmi šikovným falšovateľom šekov, žil v luxusných hoteloch a precestoval veľký kus sveta... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 077)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Skvele zvladnuty snimek, ve kterem zejmena prekvapil DiCaprio, ketry ukazal ze je opravdu talentovany herec a ne jen hezky vyhlizejici postavicka. Tom Hanks si udrzuje svuj standart, vyzdvihnut by mel byt ale vykon Christopher Walkena. Slusne tempo sice na konci trochu polevuje a na chvili mozna i zanudi, konec je ale dobre zvladnuty a clovek ma po shlednuti tohoto "zivotopisu" dobry pocit. ()

Nathalie 

všetky recenzie používateľa

Pro publikum mívají příběhy podle "skutečných událostí" zvláštní půvab, nadplánovou auru. Steven obrátil svůj zrak zpět a natočil zvláštní žánrový hokus-pokus, jakoby ho začala bavit skládačka, se kterou si hrál jako malý kluk. Hanks obsazený proti typu a DiCaprio jako mistr převleků si spolu hrají na kočku a na myš, jen místo myšího kožíšku vidíme pilotní/lékařský stejnokroj a dokonalé herecké manýry. Ale každá kočka se své kořisti dočká... ()

Reklama

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Trojité espresso krimi žánru. Silně vybudovaný příběh s velkou dávkou napětí a režijního švihu Spielberga (perfektně si hlídá všechny detaily) a hereckých es Hanks a Walken. DiCaprio fantastický. Finále působivý. Soundtrack skvělý. Pokud mám chuť' na krimi žánr, padne volba mezi PULP FICTION, nebo Catch Me If You Can. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príjemná oddychová krimi komédia Stevena Spielberga natočená v retro štýle. Už úvodné titulky sú výtvarne mimoriadne vydarené a neomylne navodzujú nostalgickú atmosféru Ameriky 60.rokov, ktorá sa nesie celým filmom. Skvele vytvorené prostredie tak zaručilo hneď prvý úspech filmu. Ďalším potom bolo obsadenie hlavných rolí. Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, či Christopher Walken sú jasnou zárukou dobrého herectva, za zmienku ale stoja aj hviezdy tentokrát vo vedľajších rolách ako Jennifer Garner, Martin Sheen či Amy Adams. Každopádne to bol ale Leonardo DiCaprio, ktorý ma práve v tomto filme presvedčil, aký skvelý herec je. Násťročný chlapec, učiteľ, letec, doktor..V každej profesií je nespočetné množstvo vtipných situácií a človek každou minútou premýšľa, či film zaradiť viac do žánru krimi, alebo komédie. 132 minút ubehne ako voda a človek sa vôbec nebráni, zopakovať si to množstvo minút zábavy znova. Chcete počuť vtip? Klop - klop.. ()

Galéria (137)

Zaujímavosti (72)

  • Natáčelo se od 11. února do 4. května 2002 v Kanadě a USA (New York a Kalifornie). (Varan)
  • Vo filme Frank Abagnale senior (Christopher Walken) otvára na 16. narodeniny svojho syna bežný účet so sumou 50 amerických dolárov. V skutočnosti išlo o sumu 200 dolárov u Westchester v pobočke Chase Manhattan Bank, ktoré Frank junior (Leonardo DiCaprio) nikdy nepoužil. Film sa so skutočnosťou rozchádza aj pri Frankovom stretnutí s agentom FBI. Kým v snímke ho Carl Hanratty (Tom Hanks) zatýka v hotelovej izbe, v reáli ho prvýkrát videl až po zatknutí. Takisto sa Frank senior v skutočnosti stal poštovým úradníkom, už keď mal jeho syn 14 rokov. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (viac)

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (viac)

Reklama

Reklama