Reklama

Reklama

VOD (1)

Dobrodruha a majiteľa nákladného člnu Johna Finnegana (Treat Williams) a jeho priateľa Joeya Pantucciho (Kevin J. O´Connor) si najme gangster Hanover (Wes Studi) na cestu do Juhočínskeho mora. Do rovnakých miest sa plaví ja luxusná loď Argonautica. Na jej palube nie je len majiteľ Simon Canton (Anthony Heald), ale aj zlodejka Trillian (Famke Janssenová), ktorá sa pokúsi vylúpiť lodný trezor, ale prichytia ju a uväznia do skladu potravín. Joey zistí, že v debnách, ktoré dal gangster naložiť sú torpéda. V tom istom čase Hanoverov komplic na Argonautike vyradí navigačné a komunikačné prístroje. Pod loďou sa objaví gigantický predmet, ktorý rýchlo stúpa k hladine. Čoskoro sa otrasie mohutným nárazom. Keď sa na loď dostane Hannover, nájde tam len krvavé škvrny a žiadnych pasažierov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Ak má divák spadať do cieľovej skupiny konzumentov tohto filmu, musí mať rád béčkové kreácie pôsobiace dojmom, že ide o adaptácie videoherných akčných hororových strieľačiek a predovšetkým ho musia fascinovať hlavonožce a iné morské príšery. Ja tieto kritériá splňam (najmä to druhé) a jednu hviezdičku uberám len kvôli tomu, že som menej infantilný než Sommers a teda mu nemôžem zožrať úplne všetko. Pre mňa je tento prvý Sommers úplne najlepší. Nádherné kostrové pozostatky, zvuk stláčaného plechu, nerealistické digitálne príšery, burácanie rotačných guľometov, zvukové efekty, krátke hudobné motívy akčné a hororové (a to vraj Jerry Goldsmith neznášal horory!), napoly strávený fešák Billy (ó, áno, vanitas vanitatum et omnia vanitas), ktorý je paródiou na smrteľne vážne sa tváriacu Anakondu, Famke Janssen, ktorej to tu svedčí viac než v Bondovi a X-men - to všetko vytvára svet, do ktorého sa rád ponorím kedykoľvek znova. Nuž a taký sugestívny plagát (ten modrý) sa v súčasnom Hollywoode, kde je tendencia napchať doň hlavy čo možno najväčšieho počtu hercov (za všetkých spomeniem Fakultu a Halloween H20) rozhodne len tak nevidí. PS: Rob Bottin, dizajnér hlbokomorských príšer si svojho času zahral nemŕtveho kapitána Blakea, ktorý v Carpenterovej Hlmle vystúpil z morských hlbín. Možno preto je originálny názov filmu Deep Rising... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mne sa tento akčný hororík páčil. Podľa môjho názoru, ide o ďalší silne podhodnotený film. A celkom nechápem prečo. Je to asi to najlepšie čo som videl v rámci žánru, keď ľudí niekde uväznených a ženúcich sa za záchranou naháňa a požiera nejaký bubák. Vizuálne efekty by mohli byť málinko lepšie, vyvažuje to však perfektná tiesnivá atmosféra, ktorá vydrží celý film. 75/100 ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Hlboko pod juhočínskym morom leží rozsiahle podmorské horské pásmo, v ktorého údoliach by sa mohli skryť celé Himaláje. Do takej hĺbky nikdy neprenikol žiadny človek ani stroj. Po stáročia mizli bez stopy v týchto vodách všetky druhy plavidiel. Táto oblasť je totiž teritoriom obrovského prehistorického hlavonožca, ktorý je schopný potopiť aj medzikontinentálnu výletnú loď. Sci-fi horror "Deep Rising" je nie celkom podarenou variáciou na kultového "Votrelca". Koncept príbehu je veľmi podobný akurát sa zmenilo prostredie. ** ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Poseidon Adventure meets Aliens. Jedno z mých nejoblíbenějších devadesátkových kinobéček, které spolu s podobně našlapaným Deep Blue Sea dávají dohromady výživný dvojprogram. Debutující Sommers se ani nesnaží o nějakou originalitu a místo toho zručně slepuje dobře známé motivy do prvoplánové, ale svižné a zábavné podivané, která nešetří akcí, triky a krví, a vrcholí parádní honičkou zatopenou lodí na vodním skútru. ()

Tyler odpad!

všetky recenzie používateľa

Je mi srdečně jedno, že tenhle film nebyl myšlený vážně...Já svoje hodnocení totiž vážně myslím! Naprosto dementní scénář bez jakýchkoliv inovací (stupidita "Anakondy" překonána !!!) - no dobře, možná hlavní nestvůra je trochu originální, ale to je tak všechno - neuvěřitelně strašné herecké "výkony", dlouhá stopáž a hlavně už ta zmíněná chobotnice (oliheň?) - sorry, ale takováhle kravina se vážně jen tak nevidí. Navíc rádoby vtipné a "na diváka pomrkávající" brutální scény jsou uhozené, nechutné a zcela o ničem...Jak v tomhle proboha mohla hrát Famke Janssen?! Moc rád bych se jí na to někdy zeptal...Prostě fuj !! ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 99. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Když dá Joey (Kevin J. O'Connor) žoldákovi, kterého požírá chapadlo, pistoli, tak ten po něm vystřelí a pak chce zastřelit i sebe, ale zjistí, že došly náboje. V tom případě by ale měl uzávěr pistole zůstat zaseknutý dozadu. (Guilemot)
  • Postava Trillian (Famke Janssen) je pojmenována podle stejnojmenného charakteru z knihy Stopařův průvodce po galaxii. (PußyMagnet)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (viac)

Reklama

Reklama