Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktívny štyridsiatnik Jack Foley (George Clooney) by už mal skôr myslieť na založenie vlastnej rodiny, lenže sa mu do toho akosi ešte nechce... Radšej sa venuje svojmu koníčku - vykrádaniu bánk! Zvláda to v pohode a s prehľadom, až na jeden drobný problém: často ho pri tom chytia... Ako recidivistu čaká Jacka niekoľko desiatok rokov za mrežami, ale jemu sa tam prirodzene nechce. Namiesto toho chce zorganizovať poslednú veľkú akciu a potom spokojne žiť so „zarobenými“ peniazmi niekde ďaleko... Problém nastane, keď sa pri úteku z väzenia stretne s atraktívnou federálnou agentkou Karen Siscovou (Jennifer Lopez). Chvíľu sa dohadujú, kto koho vlastne zatkol a nakoniec sa za kurióznych okolností rozídu... Karen však našla v sympatickom zločincovi zaľúbenie a niečo ju k nemu neodolateľne priťahuje. Musí ho znovu vidieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (187)

raimi 

všetky recenzie používateľa

Film, kde se toho sice zas tak moc neděje, ale je naprosto špičkově natočenej, s nádhernou kamerou a výpravou, herci jsou ve svých rolích perfektní a vychutnávají si i ty nejmenší camea, má vynikající downtempovou hudbu Davida Holmese a dýchá z něho pohoda a nadsázka. Jáj, a té Jennifer to tady tak moc sluší. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Soderbergha mám rád už tak z principu takže mě nepřekvapilo, že je tenhle film takovej jakej je. Ving Rhames je cool, George Clooney má tu klasickou šarmantní roli a Jennifer je k sežrání (jako vždy a všude). Naproti tomu mě neuvěřitelně sral Steve Zahn fakt mi vadil i on i ta postava. Dále překvapí Don Cheadle v netradiční roli zlýho drsnýho negra a jako bonus cameo Samuela L. Jacksona. Když se to shrne tak např. Dannyho Parťáci jsou lepší, ale Zakázané ovoce stojí za hřích. ()

Reklama

k212 

všetky recenzie používateľa

Sice se Soderbergh přiblížil mainstremu, ale mám za to, že moc lidí do kina nedotáhl, neboť tohle je naprosto netypický film pro běžného diváka. Sice zápletka (Elmore Leonard je slušný prozaik) je nic moc, ale to všechno kolem je tak trochu divné. Posunutá chronologie a hříčky s časovou posloupností dodávají tomuhle dílku zajímavou vizáž, najde se i několik naprosto kouzelných průpovídek a scén (kufr auta či kouzelníkova asistentka). Ale hlavní věc, co činí film opravdu výborným jsou bezkonkurenčně dobře obsazené role - od malých roliček (Albert Brooks, Catherine Keener, Luis Guzmán) až po ty, kterým je dán větší prostor (Ving Rhames či Don Cheadle). Dokoce i Clooney a Lopezová umí ukázat, že za něco stojí, že dokáží zahrát a to ještě nadprůměrně. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Láska medzi zločincom a policajkou v efektnej žuvačkovej bublinke so zaujímavo poprehadzovaným dejom a minimálnym obsahom. Zopár žartíkov poteší (najviac ma dostal trezor plný parochní a samozastrelenie). Stredná časť filmu odohrávajúca sa medzi útekom z väzenia a záverečnou lúpežou je jedno efektné nafúknuté nič; romantické scény pôsobili ako vystrihnuté z televíznych seriálov. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Sterilné, bez iskry (hlavne Jenifer) a na Soderbergha s velice plytkým pointless záverom. Clooneyho charizma a Cheadleho slizký záporňák sú jedinými svetlými ingredienciami v tejto zúfalo priemernej "tarantinovke", ktorá si zabudnutie a "lukratívny" vysielací čas na N@VE (stred týždňa okolo 22:00) bohužiaľ zaslúži. Škoda. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (10)

  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)
  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)

Reklama

Reklama