Reklama

Reklama

Dynastia Straussovcov

(seriál)
  • Česko Dynastie Straussů (viac)

Obsahy(1)

Dynastia Straussovcov je veľkolepý rakúsky životopisný seriál podrobne zachytávajúci rodinnú ságu slávnych skladateľov – otca a syna Straussovcov. Hoci Johann st. nikdy nechcel, aby sa z jeho syna stal hudobník, jablko nepadlo ďaleko od stromu. A od okamihu, keď sa Johann ml. presadil, stali sa z nich obrovskí konkurenti.
Seriál zachytáva biedne začiatky Johanna Straussa otca, jeho postupné presadzovanie, boj so skladateľom Josefom Lennerom o milovanú Annu, prvú slávu a úctu aj od takých osobností ako bol kancelár Metternich či husľový virtuóz Niccolo Paganini. Nevyhýba sa ani vojne medzi otcom a synom, neúprosnému bratskému súpereniu, ktoré medzi nimi otvorilo priepasť nenávisti a závisti, nepriazne a intríg, ktoré dynastiu veľkých hudobníkov sprevádzali...
Seriál síce miestami fabuluje (scenár napísal známy český spisovateľ, scenárista a muzikológ Zdeněk Mahler), ale zachováva si vysokú mieru historickej autentickosti, ktorú spája s vtipom a fantáziou. A – pravdaže – nechýbajú najslávnejšie straussovské valčíky či iné skladby (Na krásnom modrom Dunaji nahrali Viedenskí filharmonici). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Reklama

Reklama