Reklama

Reklama

Piesne útlaku

(festivalový názov)
  • Česko Písně o útlaku (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Na úpätí Ánd v Čile leží idylická nemecká kolónia. Krásne miesto však skrýva ponurú minulosť. V roku 1961 sa sem kvôli údajnej pomoci chudobným presťahovali nemecký kazateľ Paul Schäfer a jeho zbor. Založili kolóniu Dignidad (Dôstojnosť), z ktorej sa stala uzavretá sekta. Film Piesne útlaku odhaľuje, ako sa obyvatelia kolónie vyrovnávajú so zneužívaním detí, s kolektívnym bitím a s až otrockými životnými podmienkami, ktoré tu pretrvávali až štyridsaťpäť rokov. Zároveň reflektuje, ako ľudia v kolónii pomáhali Pinochetovej diktatúre (1973 – 1990) pri mučení, zabíjaní a pochovávaní politických väzňov v hromadných hroboch na 16 000 hektároch svojej vlastnej pôdy. (Jeden svet)

(viac)

Recenzie (2)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Tolik vizuálně hnusných lidí, lidsky odporných na jednom místě se jen tak nevidí. Psychopati. Téma bylo tak náročné, že se mi to špatně dívalo. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

To je teda hustá náckovská přestárlá sekta. Ale vybrali ne ošklivé místo. O sektách - znacích- výborně píše psycholog Mikšík v knížce Hromadné psychické jevy. Mívají ji v knihovnách. ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama