Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po incidente s tajomnou entitou je Johnny (Leonardo Nam) prevezený do tajného vládneho zariadenia. Tu sa stretáva s ďalšími osobami, ktoré trpia extrémnymi fóbiami. Všetci sa stávajú obeťami šialeného výskumníka Wrighta (Ross Partridge), ktorý chce dosiahnuť prelomový objav a použiť ich schopnosti vo svoj vlastný prospech. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Hororová antologie o šíleném vědci, který v nějakém tajném zařízení zkoumá lidské fóbie, se ve výsledku přetavila v úplný nic. Na rozdíl od mnoho jiných povídkových filmů působí Phobias sice celkem uceleně, jako kompaktní dílo, ale k čemu to, když v něm vlastně není vůbec nic zajímavého. Před začátkem každého segmentu jsem si schválně vygooglil, čeho se ta která fóbie, podle níž je vždy jednotlivá epizodka pojmenovaná, týká ... a u většiny případů to chce teda velkou představivost, aby tam člověk nějakou spojitost viděl. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak "Phobias" je slušné sklamanie. Hoci by sa mohlo zdať, že ma CSFD hodnotenia už mohli odrádzať, na tento film som bol úprimne zvedavý. Mám rád hororové antológie a keď sú okrem toho prepájané skrz fóbie, o to zaujímavejšie. Je pravda, že som si musel tieto fóbie googliť, aby som z toho aspoň nejako pochopil o čo sa bude jednať, no potenciál v tých príbehoch bol. No nemal som asi ani raz pocit, že by to tvorcovia dotiahli do nejakého uspokojivého momentu. Potenciál bol podľa mňa vo všetkých fobijných príbehoch. No pôsobia, ako keby v nich niečo chýbalo. Ako keby sa tvorcovia báli prekročiť určitú hororovú hranicu a nechceli do toho dávať veľkú dávku krvi alebo silnejšej atmosféry. Okrem toho časť "Outpost 37", ktorá to všetko prepája je podľa mňa najmenej zaujímavá a dokopy neponúka absolútne nič. Povedal by som, že Emmin príbeh je celkom dobrý a ku koncu sa jedna postava reálne aj ukáže ako poriadny psychopat. Tá by si asi tiež zaslúžila stretnutie s elektrickou entitou, ale toho som sa nedočkal. A záverečný príbeh o Atelofóbii je tiež celkom zaujímavý, no nemám pocit, že bol úplne dotiahnutý. Niečo tomu chýbalo. Niečo, čo by tej situácii dalo väčšiu dávku atmosféry. Pravdou je, že ani jeden z týchto príbehov si ma neomotal okolo prsta a to je skutočne smutné. Ani raz som nemal pocit, že by film využil svoj čas vo svoj prospech a miesto toho sa len nejako bránil tomu priniesť silnejšiu atmosféru. Ako keby to mal byť "Safe film". Prečo? Nechápem. Myslím si, že tvorcovia sa nemali držať vzadu a mali ísť poriadne a natvrdo do akcie a mali viac v jenotlivých príbehoch vybudovať atmosféru. Takto mi to príde ako veľké zlyhanie. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po incidente s tajomnou entitou je Johnny (Leonardo Nam) prevezený do tajného vládneho zariadenia. Tu sa stretáva s ďalšími osobami, ktoré trpia extrémnymi fóbiami. Všetci sa stávajú obeťami šialeného výskumníka Wrighta (Ross Partridge), ktorý chce dosiahnuť prelomový objav a použiť ich schopnosti vo svoj vlastný prospech. - Pozeratelná wannabe antológia, ktorá mi pripomenula stredoškolské časy, kedy boli antológie na mojom zozname pomaly každý piatok. Všetkých päť častí je slušných, problémom je len tá okrajová časť, ktorá ich spája dokopy. Tá pôsobí, ako keby bola natočená za jeden deň, a v podstate po skončení ani nedáva zmysel, pretože sa divák vôbec nedozvie, o čo tam vlastne doktorovi išlo. Katastrofálne sú aj použité digitálne efekty, ale film má slušné tempo, viacero dobrých nápadov a aj niekolko atmosférických scén, takže si pekné tri hviezdičky zaslúži. + herečka z Grace + herečka z The Babysitter a The Babysitter: Killer Queen ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Na Phobias jsem se poměrně těšil jelikož mám rád povídkové filmy a fóbie, ale tohle je tak nezajímavě a nudně natočené, až to bolí. Jednak film jako povídkový film nepůsobí. Povídky nemají žádný zajímavý příběh, zvrat ani název. Z těch ukázaných postav by mě zajímalo kdo měl jakou fóbii, to jsem nějak nepostřehl, ale hlavně, že měly být extrémní a ten údajný šílený doktor tam pořádně nic nepředvedl. Gore žádné, napětí nula, atmosféra nula, námět nevyužitý. Docela o ničem, takový film se hodí do TV Nova po 10 hodině. Jediná zajímavá scéna byla bitka v restauraci, ale vzhledem k tomu, že o akční film nešlo, je to zoufale málo. Aspoň, že to není vyloženě levné a nudou se člověk neukouše, ale co z toho, když se tam nic moc zajímavého nestane. 4/10. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Hned úvod celkem navnadil a já si říkal jestli bude samotnej film tak nápaditej jako úvodní titulky tak se mám na co těšit. Jenže po titulcích přišlo vystřízlivění a já jsem zjistil, že koukám na jednu z těch příliš nepovedených antologií. Phobias sice přichází s dobrým nápadem ten však ale zůstal absolutně nevyužit. ()

Reklama

Reklama