Reklama

Reklama

Mestečko South Park - Season 2 (1998) (séria)


Ikova obřízka (S02E04)

(epizóda)
  • USA Ike's Wee Wee

Obsahy(1)

Školský poradca Mackey je po prešľape vyhodený. Zo zúfalstva začne s alkoholom a drogami. Ikeho čaká obriezka, a keď sa chlapci dozvedia, o čo ide, rozhodnú sa ho pred týmto osudom uchrániť. (Real Tom Hardy)

Zaujímavosti (10)

  • Jimbo povie výsmešne Mackeymu, nech ide na koncert Greateful Dead. Jedná sa o rock'n'rollovú skupinu, ktorá bola výrazne ovplyvnená drogami a taktiež bola súčasťou hippie kultúry. Ten mu na to odpovie, že nemôže, pretože Jerry Berry zomrel. Odkazoval tým na frontmana skupiny Jerryho Garciu, prezývaného aj Jerry Bear, ktorý zomrel v roku 1995 na srdcový infarkt. Príčinami boli drogy, obezita a spánkové apnoe. (Real Tom Hardy)
  • Krátka melódia, ktorá hrá počas toho, ako pán Mackey prechádza zdrogovaný mestom, je paródiou ústrednej zvučky sitkomu Show Jerryho Seinfelda (od r. 1989). (Real Tom Hardy)
  • Pán Mackey je poslaný na odvykačku do istej Betty Ford Clinic. Jedná sa o skutočnú kliniku založenú v roku 1982 v Kalifornii, v ktorej sa liečili tie najprominentnejšie osobnosti amerického šoubiznisu. (Real Tom Hardy)
  • Hláška "Oh. O fortune! Uh-how you mock me!", ktorú prednesie pán Mackey po tom, čo si uvedomí, že je v rovnakej situácii ako študenti, ktorých pred rokmi natrel, pochádza z divadelnej hry "Starý Fortunatus" z roku 1599 od Thomasa Dekkera. Jedná sa o druhý odkaz v South Parku na túto divadelnú hru. (Real Tom Hardy)
  • Väčšina slov, ktoré Ike povie, sú nezrozumiteľné s výnimkou slov "Cookie Monster". Jedná sa o postavu z populárneho detského seriálu Sezame, otevři se (od r. 1969). (Real Tom Hardy)
  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Ika. (Duoscop)

Reklama

Reklama