Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale zrovna filmaři devadesátých let byli největší profíci na natočení scény v dešti. Ta atmosféra…to je prostě nářez. V Kalifornii to byly nejlepší scény z celého filmu. Zbytek byl jinak docela vopruz, který si hraje na krimi/thriller o sériovém vrahovi, ale s těmi nejlepšími z té doby se nerovná ani po kotníky. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Mastné vlasy, plnovous a oplzlé chování, a přesto je to Brad Pitt. Velmi přesvědčivý Brad Pitt ve velmi zajímavě pojatém filmu, který rozhodně nejde ve vymletých kolejích žánru, který reprezentuje. Zobrazuje velmi zvláštní studii duše psychopata, kterého byste určitě potkat nechtěli. Není divu, že ostatní herci, včetně Davida Duchovnyho, zůstali ve stínu této působivé kreace od kdysi nadějného režiséra, jehož vybroušený styl později ztratil lesk. 80% ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

No, kdo by byl býval řekl, že Brad je herec takového formátu. Roli zabijáka hraje tak bravurně, až mi z toho šel mráz po zádech. Docela by mě zajímalo, zdali jeho partnerka je také tak skvělá herečka nebo casting do této role obsadil někoho s IQ květináče. Výkon Duchovnyho se s výkonem Brada nedá ale vůbec srovnávat. 72% Celosvětový příjem k 4. 7. 2018: $2,395,231, což je 0,28 násobek rozpočtu ()

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

A state of fear and terror. Přes 50% sériových vrahů na CELÉM světě se narodilo, působilo (včetně Zodiaca) nebo strávilo alespoň část života ve státě California. To je fakt a pravděpodobně důvod k názvu tohohle thrilleru. Skvělá atmosférá, dobřé napsaná a hlavně dobře zahraná hlavní čtveřice. Samozřejmě jim vévodí psychopat Pitt, ale výrazní jsou všichni čtyři. Poctivý férový thriller. Víc takových. "Tell me, big shot, how you gonna write a book about something you know nothing about?" ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(38/2019) / Prekvapujúci casting, hlavne Duchovny podla mňa sadol do tohto filmu parádne. Inak Pitt fakt zaujímavá rola, toto mu šlo a Julliete no, tak toto bolo snáď písane pre ňu. Celý film som mal pocit, že z tohto sa dalo predsa vyťažiť viac. Až na postavy totižto nejde o moc objavný príbeh, resp. spracovanie je také pomalšie. Trochu zabudnutý film ale pri trochu snahy z tohto mohla byť velká kultovka ala Natural Born Killers. (7/10) ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama