Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Brian je novinárom, ktorému sa vďaka pár úspešným článkom, podarilo získať, v jednom z vydavateľstiev, zálohu na napísanie knihy o sériových vrahoch. Potom ako minul všetky peniaze, no z knihy nemá ani titulnú stránku, rozhodne sa v doprovode svojej milenky a odborníkmi nežiaducej fotografky v jednej osobe, vycestovať naprieč Amerikou až do Kalifornie. Chce totiž navštíviť všetky dostupné miesta, kde vyčíňali skutoční sérioví vrahovia a dokončiť tak knihu, ku ktorej spracovaniu sa zaviazal. Nakoľko však nemá dostatok peňazí na cestu, prostredníctvom letáku na nástenke vyhľadá spolucestujúcich, ktorí mu prispejú na náklady. Earl, partner Adele, však nie je len tak obyčajným sedliakom s jednoduchým, prostým rozumom. Julliete Lewis je herecký skvost. Táto žena hrala v toľkým filmoch "spomalene" mysliacu osobu (a dokonale!), že mám až pochybnosti či je ozaj "normálna". "Kalifornia" je z 3/4 priemernou psycho drámou. Záver už síce je klasickým thrillerom, no bohužiaľ, dojem či mimoriadne mrazivé pocity vo mne nevyvolal. Zaujímavé je, že keby vo filme miesto "Muldera" hral iný herec, ani by som si to nevšimol. Pitt už so spomínanou Julliete, všetkých dokonale zatienili a nebyť práve ich výkonov, len sťažka by samotný snímok, aj napriek solídnemu príbehu (na 90' roky), dosahoval nadpriemernej kvality. ()

shantim 

všetky recenzie používateľa

Charaktery postav jsou sice poměrně jasné a konflikt mezi nimi se dá očekávat, ale například David Duchovny svou roli jen tak odehrává bez špetky invence a podobně i jeho filmová partnerka, představovaná Michelle Forbes, nepodává nijak uchvacující výkon. Scénář je ovšem velmi zdařilý a konflikt vyvolaný psychicky narušeným člověkem bez zábran neboli "totálním magorem" v podání Brada Pitta, je zdařilou ukázkou napětí mezi sociálními vrstvami. 70% hvězdiček ()

Reklama

cpt.Lynch 

všetky recenzie používateľa

Docela fajn road movie-thriller. Zajímavá zápletka, místy trochu přehnaná. Psychologie postav (hlavně teda vraha) by mohla byt více propracovaná. Perfektní herecké výkony ústředí čtveřice. Závěr předvídatelný a klišovitý (Po kolikáté byla na závěr filmů scéna: Praštím vraha, který ohrožuje mě, nebo mou rodinu, ale za žádných okolností nezajistím, jeho úplné zpacifikování - vrah se mimo záběr probere a provádí svůj poslední útok, nebo jejich sérii? Bylo to asi miliónkrát. Těším se, až se to jednou kladným hrdinům vymstí a ledabyle zneškodněný vrah je nakonec usmrtí :) ). Celkově tak 3,5*. ()

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

:::::::::::::::::::: Skvělá road-movie, ale ruku na srdce. Kdyby tam nehrál Pitt, který byl naprosto výtečný, tak by to byla (pod)průměrná blbůstka. Scény typu - "jsem vdova"-"tak teď už jste vdova", "viděli jste tu hnusnou ženskou ?"-"ohol si nohy ty zrůdo", byly ale naprosto vynikající a bezchybné. Škoda, že tam takových scének-hlášek, nebylo více ! A závěrečná scéna s páskou mě naprosto dojala. :::::::::::::::::::::: ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Jestli v tomhle filmu ve své době něco bylo, tak to spolehlivě vyprchalo... Road movie, která jede v hluboce vyjetých kolejích chytré gangsterky, tak oblíbeného žánru, který v '90 zpopularizoval a přivedl k dokonalosti zejména Oliver Stone...jen s tím rozdílem, že Dominic Sena se od Mistra Stonea měl ještě dlouho a poctivě učit... ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama