Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale zrovna filmaři devadesátých let byli největší profíci na natočení scény v dešti. Ta atmosféra…to je prostě nářez. V Kalifornii to byly nejlepší scény z celého filmu. Zbytek byl jinak docela vopruz, který si hraje na krimi/thriller o sériovém vrahovi, ale s těmi nejlepšími z té doby se nerovná ani po kotníky. ()

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

A state of fear and terror. Přes 50% sériových vrahů na CELÉM světě se narodilo, působilo (včetně Zodiaca) nebo strávilo alespoň část života ve státě California. To je fakt a pravděpodobně důvod k názvu tohohle thrilleru. Skvělá atmosférá, dobřé napsaná a hlavně dobře zahraná hlavní čtveřice. Samozřejmě jim vévodí psychopat Pitt, ale výrazní jsou všichni čtyři. Poctivý férový thriller. Víc takových. "Tell me, big shot, how you gonna write a book about something you know nothing about?" ()

Reklama

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

:::::::::::::::::::: Skvělá road-movie, ale ruku na srdce. Kdyby tam nehrál Pitt, který byl naprosto výtečný, tak by to byla (pod)průměrná blbůstka. Scény typu - "jsem vdova"-"tak teď už jste vdova", "viděli jste tu hnusnou ženskou ?"-"ohol si nohy ty zrůdo", byly ale naprosto vynikající a bezchybné. Škoda, že tam takových scének-hlášek, nebylo více ! A závěrečná scéna s páskou mě naprosto dojala. :::::::::::::::::::::: ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Well, you're a widow now, Peaches..“ Road-movie do hlubin duše vraždícího maniaka, při kterém Mulder s vizáží člena New Kids on the Block až na samý závěr vypátrá, že za tímhle běsněním stojí absence pocitu viny a výčitek svědomí. Umaštěný Kentucky-vidlák Pitt je vskutku nechutný (hodně z této role ukradl i do Jeffreyho Goinese z Tuctu opic), ale jeho „máma“ Juliette Lewis, to byl mnohem větší killer. Z těch jejich husích keců musely umírat mozkové buňky Duchovneho partnerky po milionech.. Potenciálně atraktivní téma, na jehož brzdový pedál se postavily klišé a omezené schopnosti režiséra (myslím, že Dominic Sena v pokračující kariéře dostatečně potvrdil svoje kvality). Tři o futra otevřené lahváče a víc ani boha.. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Teraz neviem či bol lepší Pitt alebo Duchovny. Človek si často kladie otázku, či by nebolo lepšie prehodenie postáv, teda že by bol Pitt kladná postava a Duchovny záporná. Každopádne Michelle Forbes bola trefa do čierneho. Asi prvýkrát som videl Brada Pitta v zápornej úlohe a zahral to famózne. Naozaj brutálne výborným štýlom si zahral šialeného psychopata. Výborný road-psycho movie, ktorý sa odohráva presne v štýle klasických amerických vyvražďovačiek tzv.masovými vrahmi. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama