Reklama

Reklama

Pripojení

  • Slovensko Pripojení: Rodina na baterky (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Odkedy tínedžerku Katie prijali na vysnívanú školu, nevie sa dočkať, kým začne vlastný život mimo domu. Jej otec však odchod dcéry nesie ťažko, a tak sa rozhodne, že ju miesto letiska zavezie rovno do školy. Spolu s večne optimistickou mamou, mladším bratom a rodinným mopslíkom sa tak vyberajú na nedobrovoľný výlet cez celú krajinu, ktorý je však náhle prerušený vzburou robotov. Mobily, chladničky či hriankovače chcú získať vládu nad ľudstvom a zdá sa, že Katie a jej rodina môžu byť jedinou nádejou na jeho záchranu. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (27)

  • Počas zastávky v dinosuarom obchode možno vidieť dve ŠPZ s menami Mike a Jeff. Ide o mená dvojice režisérov a scenáristov Michaela Riandu a Jeffa Rowea. (megajalec)
  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)
  • Otec navrhne, že po zastavení vzbury robotov a záchrane ľudstva pôjdu ako rodina najesť sa do podniku. To odkazuje na potitulkovú scénu z Avengers: Pomstitelia (2012), kde hrdinovia po zastavení invázie mimozemšťanov urobia to isté. (ČSFD)
  • Film obsahuje aj dva odkazy na prvý diel Tarantinovho diela Kill Bill (2003). Prvým odkazom je scéna, keď Mitchellovci ako ťažkí frajeri vychádzajú z horiaceho strediska. Behom toho hrá skladba "Battle Without Honor or Humanity". Druhým odkazom je matkino besnenie v závere filmu. Keď totiž zistí, že roboti zajali jej syna, zaznie siréna. Tá v Kill Billovi znela, keď Beatrix (tiež zúrivá matka, ktorá prišla o svoje dieťa) zbadá niekoho, koho má v pláne zabiť. Navyše, pani Mitchellová následne vytrhne ruku jednému z robotov a používa ju ako meč v boji s ostatnými, čo tiež odkazuje na Beatrix, ktorá bojuje s mečom proti značnej presile. (ČSFD)
  • Roboty vo filme boli navrhnuté podľa vzhľadu humanoidného robota ASIMO, ktorého vyrobila Honda v roku 2000. Zaujímavým detailom je tiež to, že keď sa roboty obrátia proti ľuďom, v ľavom hornom rohu ich tvárových displejov sa objaví červené svetielko. To môže odkazovať na robota HAL z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). Oba tieto filmy majú spoločnú zápletku, v ktorej sa umelá inteligencia obráti proti ľuďom, ktorí ju chcú vypnúť. (ČSFD)
  • Ústredie vzbúrených strojov svojím vzhľadom a modro-fialovo-oranžovými farbami odkazuje na film TRON (1982), ktorý tiež pojednáva o počítačových technológiách a virtuálnom svete. (ČSFD)
  • Keď Katie četuje na notebooku so svojimi budúcimi spolužiakmi, na stene za Jade visí plagát k filmu Taxikár (1976). (ČSFD)
  • Behom úvodného monológu sledujeme, ako robot dupne na telefón. To je odkazom na úvod filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), kde robot nohou rozdrví ľudskú lebku. (ČSFD)
  • Najprv mal mať film názov The Mitchells vs. the Machines, potom bol však zmenený na "Connected". Kvôli pandémii koronavírusu Sony predalo práva Netflixu a ten sa rozhodol, že film vydá pod prvým názvom. (Nih)
  • Katiina kamarádka Jade má během videohovorů přezdívku Jade_Runner_2049. Tato přezdívka odkazuje na film Blade Runner 2049 (2017). (FrankSusta)
  • První film od Sony Pictures Animation, kde hlavní hrdinka patří k LGBT komunitě. (Puxina)
  • V závěrečných titulcích je i recept na „Linda's face cupcakes“. (Puxina)
  • V čase 1:06:30 je vidět v kamerovém záznamu 42 minut do vybití baterie. To je také zbývající čas do konce celého filmu. (Bujka)
  • Film byl dokončen 24. září 2020. (LUKICKK)
  • Jde o první exkluzivní film společnosti Netflix od společnosti Sony Animation. (LUKICKK)
  • Ve flashbacku vidíme, jak malá Katie ukazuje své třídě její snímek „Dial 'B' for Burger“, jehož název je referencí na film Dial 'M' for Murder (1954). (Schyzartis)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (viac)

Reklama

Reklama