Reklama

Reklama

Michael Jackson: Bad

(hudobný videoklip)

Obsahy(1)

Další z plejády Jacksonových klipů jeho veleúspěšného období let devadesátých. Vysoká úroveň taneční choreografie jest Jacksonovou doménou i v tomto dílku, ve kterém Král popu nenechá nikoho na pochybách o tom, ,,kdo je zlý"... (kubal18)

Zaujímavosti (11)

  • "Weird Al" Yankovic nahral paródiu na pieseň s názvom "Fat" pre svoj album "Even Worse" z roku 1988. Jackson udelil Yankovicovi povolenie natočiť videoklip Fat v skutočných priestoroch metra z videoklipu Bad. (Raccoon.city)
  • Po Jacksonovej smrti v júni 2009 sa Letitia Jamesová začala pokúšať presvedčiť agentúru, aby premenovala alebo pomenovala stanicu Hoyt–Schermerhorn Streets, kde bol videoklip natáčal, na Jacksonovu a na počesť zavesila na stanicu pamätnú tabuľu. Jej žiadosť však bola zamietnutá Metropolitan Transportation Authority v septembri 2009. MTA poznamenalo, že žiadne stanice metra v systéme MTA nie sú pomenované po jednotlivcoch, väčšinou preto, že by to mohlo miasť.  MTA tiež odmietlo umiestniť pamätnú tabuľu na stanicu kvôli smerniciam MTA, ktoré niečo také zakazujú. (Raccoon.city)
  • Skladbu mal pôvodne spievať Michael Jackson a spevák Prince, ale Princ to odmietol; v neskoršom rozhovore Prince povedal: "Prvý riadok tej piesne je: 'Tvoj zadok je môj.' Potom som povedal: 'Kto to komu zaspieva?' Pretože ty mi to určite nespievaš a ja to určite nespievam tebe." Prince namiesto toho predložil svoju pieseň „Would't You Love to Love Me“, ale Jackson ju odmietol. (Raccoon.city)
  • Kritici ho chvália ako jedno z najikonickejších a najlepších videí všetkých čias; Jacksonov outfit bol uznaný, že mal veľký vplyv na vtedajšiu módu. (Raccoon.city)
  • Jackson uviedol, že pieseň bola ovplyvnená skutočným príbehom, o ktorom čítal v Time alebo Newsweek, o mladom chlapcovi, ktorý sa pokúsil uniknúť chudobe navštevovaním súkromnej školy, no pri návrate domov ho zabili. Jackson uviedol, že smrť študenta nebola zahrnutá do hudobného videa. Rôzni Jacksonoví životopisci dospeli k záveru, že príbeh, o ktorom hovoril, bol príbehom Edmunda Perryho. Perryho však nezabili deti v jeho susedstve; zabil ho policajt v civile. (Raccoon.city)
  • Klip byl ve své době nejdražším klipem v historii. Celkový rozpočet byl 2 200 000 amerických dolarů. (GreatestFan)
  • Ve videoklipu byla na plakátě Wanted použita podobizna režiséra Martina Scorseseho. (Roman.Ticka)
  • Pro zvýšení autentičnosti a reality klipu, byla hlavní scéna v metru natáčena ve skutečných interiérech, a to po dobu tří týdnů. (Roman.Ticka)
  • Do té doby neznámý Wesley Snipes tímto klipem odstartoval svou hvězdnou kariéru. (Roman.Ticka)

Súvisiace novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (viac)

Reklama

Reklama