Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based film o nevyriešenom prípade zmiznutých dievčat v produkcii Netflixu sa začína nádejne. Jednotlivé časti príbehu (zahrnujúce aj problémy v rodine M. Gilbertovej) sú pred divákom odhalené postupne, zvolené prostredie pasuje pre príbeh a ani herecké výkony nie sú zlé (ale akoby boli čiastočne brzdené). V druhej polovici sa však stalo niečo. Celý film stagnuje, postupuje sa ešte pomalšie a ani herecké výkony zaostávajú za očakávaním. Záverečné emocionálne vyvrcholenie je na solídnej úrovni a ani objavenie sa skutočnej Mari Gilbert v krátokom videu nepôsobí tak, ako by mal. Z režisérskeho debutu Liz Garbus tak mám zmiešané pocity. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Říkala jsem si, že si k žehlení pustím něco hloupého a dle hodnocení jsem předpokládala, že to tak bude. NIcméně mi to v daný okamžik sedlo a to pomalé, ponuré tempo mi naprosto vyhovovalo. NIc se mi nezdálo na sílu, jen mi to připomnělo, že ta Amerika a její venkov budou vážně vidlákov, kde bych se nechtěla ocitnout ani náhodou. Když si pak člověk uvědomí, co díky Mari Gilbert při hledání Shannon vyplouvalo na povrch a z jednoho zmizení jich nakonec bylo "nespočet."...no pěkně ta policie pracuje. Upřímně bych dála krásných 65%,ale dávám více, abych trošku zvedla hodnocení. Podle skutečné události.... ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

V první řadě je úděsné, že se něco takového stalo, a s takovým výsledkem... Film popisuje jeden případ, jenž se propojí s těmi ostatními. Je to celkem napínavé, ale nemá to jinak žádnou zvláštní dynamiku. Gabriela Byrna jsem dlouho nikde neviděl a působil nesmírně unaveně a unyle, asi tak mohl vypadat detektiv, kterého měl představovat a se svižností, s níž v onom případu postupoval. Průměrný film. ()

JADIM 

všetky recenzie používateľa

Svojím spôsobom "one-woman" show, keďže hlavná rola Amy Ryan extrémne prevyšovala ostatných, ktorý mi pripadali, že tam sú iba tak, aby boli a toto bolo dosť vidno na dcérach, ktorých charakter mohli tvorcovia viac rozviesť. Inak je to jednoduchá a bežná pátracia jednohubka, ktorá priláka aj napriek tomu, že neprináša prevratné zvraty alebo dlhú cestu medzi prípadom a jeho vyriešením. Záver bol podľa mňa celkom odfláknutý. Síce to je podľa knihy a skutočného príbehu (ktorý je ktovie aký), ale tvorcovia mohli mať aspoň pri závere voľnú ruku. Prospelo by tomu poriadne zakončenie a zodpovedanie na VŠETKY otázky a tým pádom aj pár minút naviac, ale aj tak beriem Lost Girls ako jednoduchú oddychovku, ktorá pekne ubehla a splnila svoj účel. 6/10 (Videné 14.3.2020, Originálne znenie) ()

farfalla 

všetky recenzie používateľa

Na Spotify som sa náhodou zamilovala do pesničky "Lost Girl" od Lucindy Williams, a preto som sa pozrela aj na film, ku ktorému patrí. Silný príbeh malých ľudí, ktorí nemajú peniaze, vplyvných priateľov, a teda ani moc niečo ovplyvniť. Unavení každodennou nemohúcnosťou sa aspoň raz pokúsia niečo dotiahnuť do konca. Ale skutočný život nie je iba jeden silný príbeh s jednoznačným koncom. Skutočný život je nepreberné množstvo malých príbehov. Na niektoré z nich sme pyšní do konca života, na iné chceme zabudnúť hneď druhý deň. Raz môže prísť deň, keď nie je inej možnosti, ako "povyťahovať kostlivcov zo skrine" a možno ich aj ukázať na televíznu kameru, len kvôli spravedlnosti pre svojich blízkych. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (6)

  • Pár let po smrti Shannon zemřela i její matka Mari Gilbert, a to násilnou smrtí. Ubodala jí její nejmladší dcera Sara Elizabeth během schizofrenického záchvatu. Později za to byla zatčena a odsouzena. (Tejkina)
  • Film je založen na základě stejnojmenné knihy od Roberta Kolkera. (Tejkina)
  • V červenci 2023 byl architekt Rex Heuermann zatčen a obviněn ze zabití tří z jedenácti obětí dlouho neobjasněné série vražd na Gilgo Beach na newyorkském Long Islandu. Muž žil desítky let přímo naproti zálivu, kde byly mrtvoly v roce 2010 a 2011 nalezeny. (sarah.cs)

Reklama

Reklama