Reklama

Reklama

Choď za svojím snom

  • Česko Jdi za svým koněm (viac)
Trailer 1

Inšpiratívny skutočný príbeh dostihového koňa menom Dream Alliance a jeho majiteľky, barmanky z malého waleského mesta Jan Vokesovej (Toni Collette). Jan nemá veľa peňazí ani skúseností, preto presvedčí svojich susedov, aby podporili jej ambiciózny plán a venovali časť svojho skromného zárobku na starostlivosť o budúceho šampióna. Ich investícia sa vyplatí, pretože Dream Alliance stúpa nezadržateľne nahor a dosahuje impozantné úspechy. Napriek takmer fatálnemu zraneniu sa z prehliadaného outsidera stane víťaz jedného z najdôležitejších britských dostihov a symbol nádeje pre chudobnú komunitu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (12)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Pekný športový film s príjemnou rodinnou atmosférou o túžbe vymaniť sa z rutiny. Žiť na waleskom vidieku nie je veľmi vzrušujúce. Jan Vokes, jej muž a zopár jej priateľov sú vlastne lúzri, žijúci svoje rutinné životy až do okamihu, keď sa Jan rozhodne to zmeniť a založí Dream alliance, aby mohla vychovať dostihového koňa. Podobne ako v prípade filmu Jappeloup je v centre pozornosti všetkých kôň, ale to podstatné sa deje okolo neho. Na rozdiel od Jappeloupa to nie je úzka rodina okolo džokeja, ale spoločenstvo rôznorodých ľudí od ambiciózneho Howarda až po svojrázneho Kerbyho. Všetko sú to však obyčajní ľudia so svojimy bežnými životnými problémami.  Táto zmes rôznorodých charakterov prináša filmu jemný úsmevný rozmer a živú waleskú atmosféru. Produkcia je kvalitná a herci hrajú svoje postavy veľmi dobre. Ani jednému by ste neverili, že sú niečo iné ako dedinský farmár, predavačka či účtovník. Niet sa čo čudovať, veď Toni Collette či Damian Lewis mali možnosť účinkovať vo veľkých hollywoodskych blockbusteroch. 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy o koňoch. Videl som len minimum menej kvalitných, ale v jednej vete rýchlo podotýkam, že aj tie väčšinou predstavovali ľahký nadpriemer. Neviem, čím to je, ale je to tak. Kone proste asi priťahujú kvalitu. Dream Horse nie je žiadnou výnimkou. Ide proti žánrovým očakávaniam (tréner tu má len väčšie cameo, jazdec je anonym). Veľa tomu dodáva skvelá britská výprava a atmosféra, decentný zmysel pre humor, šťavnaté postavičky (koňa vlastní cca 10 osôb, samozrejme dominantou je Toni Collette a jej manžel Owen Teale, ale aj ostatní stoja za hriech), skvelá medzititulková scéna a súťažných scén je síce málo, ale keď už sa vyskytnú, kameraman a strihač im dodali výborne dynamickú kadenciu. Vlastne ani neviem, čo by som na tom mohol skritizovať (OK, vadilo mi nulové vysvetlenie toho, prečo sa v uliciach mestečka potulujú stáda koní). Ak aj vy radi pozeráte konské filmy, mali ste to dávno vidieť. Už včera bolo neskoro. ()

Reklama

ER 

všetky recenzie používateľa

Tyhle filmy mám moc rád. Povětšinou jde o emočně silné příběhy a Dream Horse aka Alliance není výjimkou. I tady dochází k nepříjemné situaci, kterou musí překonat obě strany, zvířecí i ta lidská. A i když v tomto žánru jsou lepší filmy k vidění, Dream Aliance rozhodně nezklame a nabídne fajn podívanou. Ta čtvrtá hvězdička je za opravdové story. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Dream Horse" nie je reálne výnimočným filmom, no ako príjemná a ľahká oddychová dráma to plne zapasovalo. Film má príjemnú atmosféru, má sympatické postavy, je to zahrané dobre a po celú dobu ma dokonca aj držal v atmosfére až som začal "Dreamovi" reálne fandiť a cítil som adrenalín v krvi. A chcel, aby vyhral závody. Takže film určite spravil niečo dobre. Toni Collete je skvelou herečkou a myslím si, že svoju rolu skutočne zvládla veľmi dobre. Celkovo môžem povedať, že film má veľmi dobrý casting, dobrú atmosféru, jednotlivé momentky nepôsobia nasilu ani prepálene a film pôsobí uveriteľne. Sú miesta, kde mi bolo jasné ako sa bude asi film vyvíjať, a niekedy to proste cítite niekedy v žalúdku alebo črevách, že sa niečo stane. Ale nerobí to film o nič menej príjemný. Wow efekt sa nekoná, ale to som od filmu ani neočakával. Hlavne, aby mi priniesol príjemný oddychový film na večer. A to sa splnilo. Takže som spokojný Hodnotenie: B ()

jarkametelka 

všetky recenzie používateľa

Tento snimek je mile prekvapeni.Britove natocili emotvni,obcas vtipny a hlavne rodinny film,ktery potesi a dojme.Trochu v nem uslysime klisovite dialogy,ktere se objevily uz v mnoha filmech a tvurci se jim nevyhybaji,coz me osobne trochu vadi,ale chapu,ze chteli natocit film,ktery bude pro co nejsirsi publikum.Je to dalsi neuveritelny pribeh z opravdoveho zivota,ktery se muze stat kazdemu z nas.Kdo by nechtel opet si pred TV zafandit pri konskych zavodech,poplakat si,rozesmat se a na konci toho vsechno si zazpivat Toma Jonese.Ja teda ano!To je recept,ktery proste v tomto filmu funguje.Britove proste natocili film pro lidi.A nejen pro ty,kteri maji radi kone.Je dukazem toho,ze muzeme dokazat mnoho,zmenit tak svuj zivot a obratit ho z kazdodenni nudy v neco magickeho.Tady se to povedlo prostrednictvim hlavni hrdinky,jejiho kone a filmoveho stabu. ()

Galéria (35)

Reklama

Reklama