Reklama

Reklama

Napätie

Trailer 1

VOD (1)

Zdravotnú sestru Val čaká jej prvý pracovný deň v schátranej londýnskej nemocnici Je, ale mladá a nepriebojná, preto jej hneď vrchná sestra priradí nočnú smenu. A čo horšie. Na túto noc je naplánovaná odstávka prúdu. Väčšina nemocnica je evakuovaná, zostávajú len pacienti z jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorí by prevoz pravdepodobne neprežili a hŕstka zamestnancov. Svetlá zhasnú, nemocnicou pomaly preteká šero meniace sa v temnotu. V temnote sa skrýva desivé a neľudské zlo. A Valina nevinnosť je presne to, čo skryté zlo prebudilo. Val razom ľutuje, že na otázku, či sa bojí tmy, neodpovedala áno. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (105)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Chcel by som dať viac, kvôli prostrediu a atmosfére. Hoci je podporená úplne rutinnými zvukovými efektami, ktoré tu vytvárajú to povestné stiesnenie a zlovoľnosť. Ale dobová nemocnica počas výpadkov prúdu je fajn nápad. Bohužiaľ najväčší problém filmu je hlúposť postáv a ich nelogické konanie. A od asi 40 minúty je to celkom utrpenie pozerať. Takéto filmy zvyknú zapadnúť prachom veľmi rýchlo. Pre väčšinu, ako keby ani neexistovali. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Taká hororovejšia sestra Ratchedová. Hlavná herečka velmi neprekvapila. Ani celkovo tento hororový počin, teraz neviem či to dokonca nebolo slabšie ako saw. Ale pár slušných momentov sa našlo. Aj keď ako zase poznamenal obľubený uživateľ. Tých tmavych scén bolo priveľa. Záver tiež nic moc. Neškodný priemer na ktorý by som do kinosály určite nešiel. 3* ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ja celkom ani neviem, čo mám k tomuto filmu napísať. Atmosféru ma slušnú a i herecké obsadenie a prejavy sú na slušnej urovni. Len čo mi až tak nesedelo bol celkovo zvláštny a pre mna i divný príbeh. Príde nová krv do nemocnice, každý ju pozná, každý ju ponižuje a potom to začne....To som videl toľkokrát, že už ma to až tak prekvapiť nemôže i keď tento film ma i tak stále čo ponúknuť. V tme sa skrýva temnota a tá v tomto filme hra hlavne rolu a ide im to skvele. A čo mi ešte vadilo bolo, že príbeh bol celkom komplikovaný. Je tu niekoľko zvratov a vyznať sa v nich dá trocha zabrať. Vo filme nie je krvavosť, ale kompenzuje si to silnou atmosférou a neznámom, bez novodobých u škriekaných bubákov. Celkovo film ide starou školou strašenia a to mi lichotilo, lebo už je malo režisérov, ktorý idú, v tejto dobe už mŕtvym štýlom. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Napětí je snímek, kterému se poměrně dobře podařilo střihnout si dobové kulisy a prostředí jako stvořené pro hororový žánr, bohužel jeho vyústění používá milionkrát viděné duchařinové schéma, které může uspokojit snad už jen velmi nenáročné hororové diváky, a k tomu roubuje až zbytečně doslovné poselství osvětlující, co má být vlastně sekundárním významem toho názvu The Power. Konec se díky tomu utápí ve vlastní nabubřelosti a pro mě vůbec nefungoval. ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně poctivá duchařina pracující s naprostým minimem, zato s tak neuvěřitelnou efektivitou, že by se právě o The Power měli učit na amerických filmových školách, aby všichni ti rutinéři Hollywoodu věděli, jak diváka děsit! Soundtrack je navíc naprosto fenomenální a společně s kamerou a skvělou Rose Williams utváří asi největší děs roku... a to je duben. Strašně jednoduchý, ale kurevsky funkční! ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené