Reklama

Reklama

Napätie

Trailer 1

VOD (1)

Zdravotnú sestru Val čaká jej prvý pracovný deň v schátranej londýnskej nemocnici Je, ale mladá a nepriebojná, preto jej hneď vrchná sestra priradí nočnú smenu. A čo horšie. Na túto noc je naplánovaná odstávka prúdu. Väčšina nemocnica je evakuovaná, zostávajú len pacienti z jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorí by prevoz pravdepodobne neprežili a hŕstka zamestnancov. Svetlá zhasnú, nemocnicou pomaly preteká šero meniace sa v temnotu. V temnote sa skrýva desivé a neľudské zlo. A Valina nevinnosť je presne to, čo skryté zlo prebudilo. Val razom ľutuje, že na otázku, či sa bojí tmy, neodpovedala áno. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (105)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Téměř opuštěná nemocnice, vypnutý proud a sestra-nováček na své první noční směně. A stačí to. prostředí nemocnice je pro duchařské rejdění ideální, atmosféra je hustá takřka od začátku a s přibývajícími minutami houstne víc a víc a to všechno nasnímané výbornou kamerou, která divákovi natahuje nervy k prasknutí. Fakt jsem netušil, kdy a odkud něco vybafne. Navrch je tu sympatická Rose Williams, které prostě nejde nefandit. Samotný závěr je trošku tuctový a tak trochu mi do celkového pojetí nezapadal, ale to na výsledném velmi dobrém dojmu zase tolik nemění. 85% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Žádný zázrak se bohužel opět nekoná. Nechal sem se unést první vlnou pozitivní kritiky a kecy ve stylu ''nejlepší horor od dob prvního Insidious''...meh, ani omylem. Atmosféra staré nemocnice je výborná, režisérka (to mě mělo varovat hned) pracuje dobře s tématem misogynní společnosti v Anglii v sedmdesátých letech a vůbec celkově i s tehdejší lékařskou péčí atd. Hudba je rovněž slušná a dobře se pracuje s ruchy, Bishara by měl radost, ale jinak po nadějném začátku začne být scénář až příliš hloupý, nudný a ke konci už trochu otravný. Bohužel se to celé začne ubírat směrem kterým fakt nechcete a nejhorší na tom všem je, jak je to celé předvídatelné. Občas to umí vykouzlit atmosféru, snad dvě lekačky ujdou, zbytek je feministický kýč a na konci, když se všichni tří chytnou za ruce a utíkají chodbou jak mentálci už se moje manželka začala nahlas smát. Já se teda jen kroutil a v duchu si říkal, jak zase jednou někdo zabil výtečný potenciál. Mělo to navíc, scénář je bohužel jedním slovem...sračka. Za pár hodin si nevzpomenu, že jsem to viděl.50%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Efektný horor, ktorý by bol aj efektívny, ak by ústredná téma viac ladila s hororovým žánrom. Ono tá téma hororom je, ale nie tým v zmysle štylistických prostriedkov žánru, ale v realite. Ale ako metaforu "skrývania sa neustále v tme" bez odvahy niečo povedať sa to prijať ako výpoveď v hororovom háve dá. No a podľa mňa je The Power nakrútené skutočne skvostne, atmosféra, interiéry nemocnice aj samotná tma sú uhrančivé a občas divák ani nedýcha. Škoda, že hlavná téma je nám už od začiatku vtĺkaná do hlavy príliš explicitne a vo výsledku nás tak už nemá ani čo prekvapiť a tým pádom aj finále nezaujme tak ako výborná prvá hodina. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ja celkom ani neviem, čo mám k tomuto filmu napísať. Atmosféru ma slušnú a i herecké obsadenie a prejavy sú na slušnej urovni. Len čo mi až tak nesedelo bol celkovo zvláštny a pre mna i divný príbeh. Príde nová krv do nemocnice, každý ju pozná, každý ju ponižuje a potom to začne....To som videl toľkokrát, že už ma to až tak prekvapiť nemôže i keď tento film ma i tak stále čo ponúknuť. V tme sa skrýva temnota a tá v tomto filme hra hlavne rolu a ide im to skvele. A čo mi ešte vadilo bolo, že príbeh bol celkom komplikovaný. Je tu niekoľko zvratov a vyznať sa v nich dá trocha zabrať. Vo filme nie je krvavosť, ale kompenzuje si to silnou atmosférou a neznámom, bez novodobých u škriekaných bubákov. Celkovo film ide starou školou strašenia a to mi lichotilo, lebo už je malo režisérov, ktorý idú, v tejto dobe už mŕtvym štýlom. ()

DavidHolub 

všetky recenzie používateľa

Jsem zklamaný... Velmi jsem se těšil a nakonec nic.. Prvních 40 minut stálo vážně za nic... Scény byly typu něco bouchlo, sestřička se tam šla podívat a nic. Co se týče zbylých minut, no nevím... Nebylo to nic moc, zdálo se mi to takové nesmyslné, překombinované. Hlavně vůbec ne strašidelné... A o lekačkách taky nemůže být řeč. 3/10 ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama