Reklama

Reklama

Británia vo farbe

(seriál)
  • Česko Británie v barvě (viac)
USA / Veľká Británia, 2019, 2 h 18 min (Minutáž: 46 min)

Hrajú:

Stephen Mangan (rozprávač)
(ďalšie profesie)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Tento trojdielny dokument sa venuje pozoruhodným historickým okamihom v novodobých dejinách Spojeného kráľovstva. S pomocou kolorovaných historických záberov vám jeho tvorcovia priblížia najvýznamnejšie i najprevratnejšie chvíle v histórii tejto konštitučnej monarchie 20.storočia. Boli to zároveň významné okamihy v dejinách Európy. Ale uvidíte aj kuriózne zábery zo života najvyšších predstaviteľov Británie - a to aj vďaka novo-objaveným archívnym dokumentom a filmom. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (4)

Británia vo farbe (2019) 

Každý, kto bol v Británii môže len potvrdiť - ten ostrov už dávno vo farbe je a že tých farieb je naozaj pestro. Na uliciach Londýna sa to hemží od farby africkej, pakistánsko-indickej až po ázijskú žltú a nie je núdza ani o bielu s prízvukom "Co Pan prosze? Tento dokument je prekvapujúco o inom. Farebne nám ukazuje napríklad nástup Alžbety II., ktorá už 68 rokov nie a nie zísť z britských bankoviek. Ale veľmi dobre rieši celkovo dejiny Británie 20. storočia a to úchvatným spôsobom. Pretože ta kolorizácia robí z neho dielo, ktorého sa chcete dotknúť. Vidieť chudého Churchilla z roku 1915 v čase keď to pokašľal z Gallipoli je zážitok. ()

Royalty (2019) (E01) 

Tá farebnosť v prvej časti nie je dokonalosť sama, ale zas na zábery, kde v roku 1913 sufražetka skočí na dostihoch pred šprintujúceho koňa a umrie, na to ani netreba veľa farby, to je udalosť sama o sebe uchvacujúca. Časť zameraná na kráľovskú rodinu nám privádza dávno mŕtvych ľudí ako živých, pripomína, ako je britská monarchia obľúbená, no a pri tej prehliadke degenerátov sa človek naozaj čuduje, že prečo. ()

Empire (2019) (E02) 

Impérium, ktoré ako prvé zaviedlo koncentráky. Rozvrátilo pol sveta, ľudsky i ekonomicky, rozkradlo planétu, aby sa incestní lordi dobre napapali a tvárili sa na výške a nadradene. Namyslená krajina bezzubých, ktorá už desiatky rokov po páde kolónii žije stále z ich majetku a bohatstva. Je dobré vidieť vo farbe. že ten vzdor proste musel prísť. Len ani dekády stále nestačili k tomu, aby sa dané krajiny vzchopili. Možno si fakt nevedia ani vládnuť. ()

Churchill (2019) (E03) 

Veľký človek a koniec jednej éry. Veľmi dlhej éry. A pritom alkoholový vychutnávač a tabakový špecialista. A predsa sa dožil veľmi úctyhodného veku a zanechal po sebe veľkú stopu. No dnes mu progresívni degeneráti rozbíjajú sochy. To je ale poďakovanie. ()

Reklama

Reklama