Reklama

Reklama

The Cure - Pictures of You

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
Veľká Británia, 1990, 8 min

Réžia:

Tim Pope

Hudba:

Robert Smith

Hrajú:

Robert Smith

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Pictures of You" je v poradí druhá skladba z ôsmeho radového, štúdiového albumu anglickej post-punk alternative rockovej hudobnej skupiny The Cure. Album nesie názov "Disintegration". Vyšiel druhého mája roku 1989 pod značkou vydavateľstva Fiction Records. Ku songu "Pictures of You" bol natočený oficiálny videoklip, ktorý zrežíroval Tim Pope. Je to avandgarná fantasmagória v zasneženej palmovej oáze. Rozostrený, roztrasený obraz a hrajúca kapela. Začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia to možno pôsobilo coolovo, dnes sa mi to až také zaujímavé nezdá. Dám tomu len dve hviezdičky. To stačí. ** ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Mať v kečke nápady na vizualizáciu filmu, či už v tomto prípade videoklipu, treba mať trošku iného ducha. Tu sa mi zdá, že sa skôr improvizovalo a v postprodukcii pri dobre vychladenom nápoji, rodili obrazové turnaroundy. ()

Reklama

Epistemolog 

všetky recenzie používateľa

Režisér Tim Pope natáčel video pomocí tří kamer Super-8 a dle rozhovorů byla skladba inspirována požárem ve Smithově domě. Když den poté Smith procházel pozůstatky z trosek narazil na peněženku s obrázky své manželky Mary. Obal singlu je jedním z obrázků a stejný obrázek byl použit jako obálka singlu ´Charlotte sometimes´ ovšem jeho obraz je silně deformován. V roce 2011 byla píseň odhlasována na 278. příčku v seznamu Rolling Stone 500 největších písní všech dob. ()

Zaujímavosti (3)

  • Dle rozhovorů byla skladba inspirována požárem ve Smithově domě. Když den poté Smith procházel pozůstatky z trosek, narazil na peněženku s obrázky své manželky Mary. Obal singlu je jedním z obrázků a stejný obrázek byl použit jako obálka singlu „Charlotte sometimes“, ale obraz je silně zdeformovaný. (Epistemolog)
  • V roce 2011 byla píseň odhlasována na 278. příčku v seznamu Rolling Stone 500 největších písní všech dob. (Epistemolog)

Reklama

Reklama