Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

petero 

všetky recenzie používateľa

Niečo na štýl poviedok z krypty. Vyzerá to ako riadny brak, ale je to zábavné, seriózne krvavé, čiernohumorné so správnou dávkou tajomna. Romero to vie. 5 poviedok zabalených v jednej minipoviedke. V prvej OTCOVE NARODENINY o dedovi, ktorého zrazu vo veku 184 rokov nečakane ranila mŕtvica sa na svoje narodeniny vydriape z hrobu, lebo má veľkú chuť na tortu si zahral aj Ed Harris. V druhej OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA sa predvedie sám Stephen King v úlohe vidláka na ktorého farmu padne špeciálny meteorit. NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ je o vrahovi, ktorý svoje obete zakopáva na pláži tesne pred prílivom. No a vraha tu hrá Leslie Nielsen. On dokonca aj vedel hrať. DEBNA je o zubatej príšerke schovávajúcej sa v krabici pod schodmi. Asi najlepšia časť. UŽ SA K TEBE BLÍŽIA je o šváboch. Veľa hnusných šváboch. ()

zsn 

všetky recenzie používateľa

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

„Tušili jste, že horror může být taková legrace?“ Povídkový snímek od zakladatele zombie-žánru George A. Romera, který tu spojil síly se Stephenem Kingem, je plný hereckých es, jejich rozpadávajících se mrtvol a morbidního humoru. Romero se nebál experimentů a zdařile převedl do svého filmu komiksové vyprávění: jednotlivé epizody jsou uváděny animovanými intermezzy, vypjaté scény jsou zvýrazněny kreslenými rámečky či barevným tónováním a obraz se občas dokonce rozdělí do charakteristických komiksových obrázků. Creepshow tato výtvarná stylizace do podoby komiksu určitě jen prospěla a tím se výrazně liší od ostatních povídkových hororů. Dvouhodinová stopáž je pro hororový žánr často drastická, ale díky tomu, že jsou příběhy od sebe tématicky rozlišeny, ztráta pozornosti nebo - nedejbože - nuda nemají prostě šanci. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Päť poviedok od Stephena Kinga,ale nie všetky boli publikované,niektoré boli napísane len pre film a nikdy neboli publikované.Ako to už býva v takýchto poviedkových príbehov,kvalita jednotlivých príbehov je rôzna.Prvý príbeh sa volá FATHER´S DAY,druhý THE LONESOME DEATH OF JORDY VERRILL,tretí SOMETHING TO TIDE YOU OVER,štvrtý THE CRATE,piati THEY´RE CREEPING UP ON YOU!.Jedná vec sa vyskytuje vo všetkých piatich piatich príbehov,a je to mramorový popolník,ktorý bol v prvom príbehu použitý ako zbraň.Tento film nie je len ako diváka poriadne vydesiť,ale je aj vtipný,samozrejme takým čiernym svojským humorom.Segmenty medzi príbehmi sú spojené krátkou animovanou sekvenciou. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $8miliónovTržby USA $21,028,755Tržby Celosvetovo $-║ Tak z týchto horrorových poviedok som mal triašku ako hrom, ešte v časoch keď som mal asi tak 10rokov, a hlavne z tej o Debne, tú som veru dosť prežíval.... dnes sa aspoň z akejsi nostalgie k tomu vraciam a zostáva mi len možnosť zaspomínať si na detstvo a strach čo mi podobné počiny privodili. Terajšie prehodnotenie tejto "Show hrôzy" nestojí za moc, svojou kvalitou to spĺňa jedine kritéria ako tak v rámci prepracovania masiek, ináč to je všetko riadne béčkové a miestami až nehorázne amatérsky podávané, čo sa dá povedať že to bol aj zámer tvorcov ale asi nechceli aby to tak jednoducho vyznelo a zanechalo len pachuť. Pre dnešného diváka bude táto horror show asi len slabý výkrik do tmy, pri toľkej brutalite čo sa dnes do filmov tlačí. /55%/ ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (13)

  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (viac)

Reklama

Reklama