Reklama

Reklama

Vtelenie zla

  • Česko Zhoubné zlo (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nový film, v ktorom sa režisér James Wan vracia ku svojim tvorcovským koreňom! Hlavná hrdinka Madison je vo filme paralzyovaná šokujúcimi víziami hrozivých vrážd. Jej trápenie sa ešte zhorší, keď zistí, že jej sny sú v skutočnosti realitou. (Continental film)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (520)

misterz 

všetky recenzie používateľa

James Wan to vie aj lepšie, ale na druhú stranu to ani vyslovene neotravovalo. Atmosféra bola miestami fajn, aj keď to v tomto smere bolo ako na hojdačke - bolo tu dosť hluchých miest, ktoré nebavili. Škoda, že záver a pointa boli jasné už takmer od začiatku. Jednoducho, nič také extra a waw efekt ako pri Insidious tu nečakajte. Priemer. 60/100 ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

James Wan se opět vrací k hororovému žánru. Je to zas něco jiného díky zajímavému zvratu, který se dá trochu čekat. Atmosféra je fakt super a místy je to dost originální, jen konec je trochu přepálený. Film se zaměřuje na mladou Madisson, která po útoku na svůj dům přišla o dítě a manžela. Nějak se s tím nemůže smířit a je rozrušená. Poté vraždění pokračuje a ona je s nimi nějak propojená. Pak už jen stačí zjistit, kdo je vrah a co všechno skrývá její temná minulost. Dost se mi líbily akční scény, které byly celkem zajímavé. "Je čas vyříznout tu rakovinu." ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Malignant je asi najväčšia hollywoodska pocta starým talianskym hororom, v celej ich šokantnosti i pripečenosti a to vrátane hudby á la Goblin, debilných dialógov i trápnych pokusov o vtip (nemotorná policajtka). Chýbajú tu azda len mizerné anglické post-synchrony a lokácia v niektorej z európskych metropol - inak tu je všetko. Napriek tomu, že talianske horory sú mojou srdcovkou, pri Malignant som ani zďaleka nekrochkal blahom tak, ako pri A Cure for Wellness, čo bola áčková pocta hammerovkám. Síce odhaľovať jednotlivé žánrové odkazy ma bavilo, film ako celok už ani tak nie. Jednak je to scenáristický bordel (veľa nadprirodzených vecí po záverečnom twiste prestane dávať zmysel), no narozdiel od Verbinskeho v A Cure for Wellness sa to až príliš líška mainstreamovému divákovi (najmä v počte ľakačiek, gýčovom zjavovaní a miznutí "ducha", či množstve akcie). A ten, bojím sa, neprekúsne divokosť vzorov z Apeninského polostrova. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To nie je jasnovidka, dočerta!“ Panebože, to čo bolo??? O Vtelení zla sa ťažko píše, pretože nech od neho budete čakať čokoľvek, zostanete zaskočení. Vývoj scenára je miestami vskutku prekvapivý a aj keď niektoré momenty môžu pôsobiť absurdne, sú Jamesom Wanom natočené tak dobre, že skoro vôbec nie sú nechcene smiešne (čo je obdivuhodné najmä v neuveriteľnej finálnej scéne z policajnej stanice). Film je okrem toho plný drastického gore, ktoré síce fanúšikov vyrastajúcich na menách ako Fulci, Deodato, či Argento zrejme nešokuje, ale napriek tomu je značne drsné a fest odvážne. Herecké výkony sú priemerné, ale verte mi: ten scenár je natoľko „bláznivý“, že vám to vonkoncom nebude vadiť. Sranda je, že keď sa to tak vezme, jedná sa o jeden z najprevarenejších filmových (kvázi?)šokujúcich zvratov. Lenže je obohatený o istý lekársky fenomén, ktorý obohranému twistu dodáva zaujímavý, originálny nádych. Ďalšou srandou je, že finálnu pointu v podstate pomerne skoro odhalia vyšetrovatelia (dokonca sa zvrat svojím spôsobom dostal aj do názvu), ale vinou istých vecí ich záverom neprikladáme absolútne žiadnu váhu. Len teda fakt netuším, kto za to všetko napokon vlastne išiel do basy... ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Předem musím upozornit, že James Wan není zrovna mým oblíbencem a jeho filmy (až na Saw, Dead Silence a Insidious) mi nikdy moc nesedly.  Jeho kouzlu jako mnozí jsem prostě nepropadl. Zhoubné zlo ale naznačovalo, že tentokrát by se mi Wan opět mohl trefit do vkusu. Je pravda že film má celkem spád a většinu stopáže jsem se celkem bavil. Ke konci filmu už mě ale mé nadšení začalo opouštět. Finální akční inferno za který by se nemusel stydět ani Neo z Matrixu mi už přišlo hodně přestřelený a popravdě to na mě působilo spíš trapně.  Takže nakonec můžu říct, že měl Wan dobře našláplo, ale ve finále se nechal moc unést (jakoby zapomněl že točí horor a né akční film) a vše v mých očích řádně posral. Paradoxem je že člověk jako já kterej si libuje v gore bude nakonec finálem zklamán. Nemůžu si pomoct, ale je to tak. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)

Súvisiace novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (viac)

Reklama

Reklama