Reklama

Reklama

Zlaté hlasy

Trailer 2

Obsahy(1)

Viktor a Raja Frenkelovci boli dlhé roky zlatými hlasmi sovietskeho dabingu. Po kolapse Sovietskeho zväzu sa, podobne ako státisíce ďalších sovietskych židov, rozhodli emigrovať do Izraela. Začať nový život v cudzej krajine však nie je ľahké, obzvlášť vo vyššom veku a keď profesiu, ktorej sa venovali celý život, na novom mieste nikto nepotrebuje. Alebo áno? Snahy Frenkelovcov využiť svoje zlaté hlasy vedú k mnohým bizarným a neočakávaným udalostiam, ktoré zmenia nový začiatok ich života na miestami bolestnú, no miestami i veľmi zábavnú skúsenosť. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (5)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príbeh páru ruských dôchodcov, ktorí začínajú nový život v Izraeli a nedokážu nájsť inú prácu ako robiť erotickú linku, vyznieva ako dobrý námet na komédiu. Lenže pod kapotou trpko-smiešnych epizód sa skrýva skutočná vzťahová dráma.  Produkcia je tak trochu odťažitá a bez snahy akokoľvek dramatizovať zobrazené scény. Na filme však vidieť zmysel pre detail a psychologickú drobnokresbu, Všetko teda leží na bedrách scenáristu a hercov, ktorí svoje úlohy hrajú výborne. 75% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Romantika s plynovou maskou, a to kvôli Saddámovi. Netradičná romantika pre starších v netradičných profesiách, veď čo bežné by mohli vyslúžilí dabingoví herci robiť. Príjemný filmík, z ktorého som nebol unesený, ale pobavený určite. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

nějak extra na mě snímek nezapůsobil.Přišel mi,jakoby uměle vyšroubovaný s nudnými dialogy.Třeba schůzka u Tří delfínů,nebo kolik jich tam bylo... ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Nejedná se vyloženě o komedii, je to prostě takový úsměvný melancholický snímek o nových začátcích a smyslech i nesmyslech lidského života. Ocení ho asi spíše starší lidé, kteří už mají něco za sebou. Děj filmu celkem příjemně plyne, najdete tu i pár nečekaných zvratů a ač tušíte, jak to celé nakonec dopadne, nemáte pocit zbytečně promarněného času. (80%) ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý námět 1) o novém začátku ruských židovských imigrantů v Izraeli nabízí, řeklo by se, široké pole pro srovnání gorbačovského Sovětského svazu a izraelské reality. Hlavní postavy jsou v raně důchodovém věku a samozřejmě typické produkty socialistické skutečnosti. Čekal jsem tedy více či méně sžíravou satiru na jednu či na obě strany. Toho jsem se nedočkal._____ 2)  Spoiler. Moc jsem nepochopil, jak si své další uplatnění v Izraeli sami imigranti představovali. Nicméně po několika rozpačitých zkušenostech se nakonec film změnil v pozdně romantický příběh o tom, jak hledat a (ne)nalézat cestu k sobě samým. Emigrace tu tvoří jen pozadí, jakýsi katalyzátor, který uvede věci do chodu. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama