Reklama

Reklama

Z ulice na Harvard: Príbeh Liz Murrayovej

(TV film)
  • Česko Bez domova (viac)

Obsahy(1)

Rodiče narkomani dohnali dospívající Liz k tomu, aby spala v podzemce a živila se z popelnic. Snad proto, že viděla odvrácenou tvář života, našla sílu se zvednout ze špíny ulice a začít studovat na Harvardu (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (4)

  • Liz Murrayová je desať rokov po tom, čo sa jej príbeh dostal do New York Times, riaditeľkou Manifest Living, spoločnosti, ktorá pomáha zmeniť životy druhých. (Karush)
  • Liz Murrayová napísala knihu Breaking Night, kde spomína aj svoju sestru, ktorá je učiteľkou autistických detí. (Karush)
  • V roku 2000 požiadala Elizabeth o štipendium redakciu New York Times, ktorá sa snažila pomáhať deťom prekonávajúcim v živote nejaké prekážky. Čitatelia novín boli tak dojatí jej príbehom, že darovali ďalších 200 000 dolárov. Žiaľ, o rok neskôr ukončila štúdium na Harwarde, pretože sa chcela starať o chorého otca, a tak prestúpila na inú školu, ktorá bola bližšie. Otec však napokon podľahol AIDS ku koncu roka 2001. Elizabeth sa nakoniec vrátila na Harward, kde dokončila štúdium a snažila sa o získanie doktorátu z klinickej psychológie, aby mohla pomáhať ľuďom vo všetkých oblastiach života. (Karush)
  • Skutočnú Elizabeth sme mali možnosť vidieť vo filme ako sociálnu pracovníčku. (Karush)

Reklama

Reklama